PRESSRELEASE Nyförvärv – en målvakt som gjort succé i division 1.

28 mars 2017 15:33

Almtuna IS presenterar ett nyförvärv, en målvakt som gjort stora framsteg senaste två säsongerna och under säsongen blev en stor överraskning för många i Hockeyettan. Det är Arvid Ljung, senast från Mariestad som signerat ett ettårsavtal med Almtuna IS.


Arvid Ljung är 25 år gammal, är 192 cm lång och väger 97 kg. Arvid är fostrad i Kungälvs IK där han spelat som ungdoms- och juniorspelare innan han kom in i A-laget i division 1 som 18-19 åring. Under säsongen 2015-16 spelade Arvid för Töreboda samt Kungälvs IK i division 2 innan han tog klivet in i Mariestad Bois den gångna säsongen 2016-17. Arvid har imponerat på många under den gångna säsongen där han på 22 matcher haft ett snitt om endast 1,72 insläppta per match och en räddningsstatistik på 94,5 % i division 1 grundserie och Allettan. I slutspelet mot Hockeyallsvenskan var Arvid en stor bidragande orsak till Mariestads framgångar och kom upp med en statistik motsvarande 92,9 %.

”Arvid är en spelare som vi följt under den gångna säsongen och framförallt i slutspelet. Arvid uppvisar ett stort spel och har en förmåga att vinna matcher och ta matchvinnande puckar. Arvid är både är stor i kroppen och kraftfull i sitt spel. Och är en person och har en karaktär som vi eftersöker i vårt lagbygge. Arvid är en målvakt som vi bedömer ha en stor utvecklingspotential med många positiva uppsidor. Vi har givetvis en plan för hur vi skall vidareutveckla Arvid på bästa möjliga sätt och är glada att ha honom i vår verksamhet kommande säsong.” Vi hälsar Arvid välkommen till Almtuna IS!

TOBIAS PEHRSSON
Sportchef
Almtuna IS