Mattias Zackrisson ny headcoach

1 april 2021 16:19
Herr

Vi kan nu meddela att Mattias Zackrisson som varit en del i tränarstaben den gångna säsongen blir headcoach efter det att Robert Kimby slutat.


Mattias Zackrisson kom in som assisterande coach till Robert Kimby inför den här säsongen. Han tillsammans med Kimby och Cicek gjorde ett bra jobb och tog laget till slutspel - vilket var det interna målet den gångna säsongen. Zackrisson kom från Djurgårdens juniorverksamhet till oss är väl inkörd i det sätt vi vill spela hockey och hur allt fungerar i och kring föreningen. Det säkerställer att förändringarna i spelsätt inte blir för stora och det är därför ett naturligt val att han tar över ansvaret som headcoach.

-För mig var det självklart att kliva in i headcoachrollen och försöka att jobba vidare med det vi startade förra året. Vi har jobbat så tight och hårt tillsammans som ett team alla tre tränarna. För Almtunas del är det bra att det blir någon form av kontinuitet på tränarsidan samtidigt - så jag ser fram emot att fortsätta med det som vi startade upp, säger Mattias Zackrisson.

-Zacke är en modern ledare som har utvecklats under året och tillsammans med Kimby och Serhan fått ihop gruppen på ett väldigt bra sätt. Vi kommer att jobba vidare efter samma spelidé och fortsätta att utveckla vårt eget spel, säger Björn Danielsson.

-Mattias Zackrisson har visat att han är en skicklig ledare och att han har dom egenskaper som vi söker hos en headcoach för Almtuna, fyller Tony Mårtensson i.

Processen att få in assisterande tränare till Mattias Zackrisson fortsätter allt jämt.