Forward från kvalserie-konkurrent klar

5 juni 2019 11:45
Herr

Idag kan vi glädjande meddela att vi gjort klart med powerforwarden Sebastian Fakt - senast i Hudiksvall. Sebastian har flera bra säsonger bakom sig i HockeyEttan och tar nu steget upp i HockeyAllsvenskan med oss i Almtuna.


Forwarden Sebastian Fakt 23 år 186 cm 88 kg och vänsterskytt är klar för Almtuna. Sebastian har Bjursås som moderklubb och har också fostrats i Leksands ungdoms/juniorverksamhet (har även funnits med i deras trupp vid 6 SHL matcher), Aalborg Pirates Danmark, Östersund och senaste säsongen i Hudiksvall. Nu tar han steget upp i HockeyAllsvenskan och representerar Almtuna. Kontraktet är på 1 år.

Sebastian Fakt stod säsongen 17/18 för 35 (21-14) poäng på 37 matcher i HockeyEttan och 3 (1-2) poäng på 3 matcher i playoff mot HockeyAllsvenskan. Den gångna säsongen 18/19 så stod Sebastian för 19 (13-6) på 22 matcher i HockeyEttan Östra, 7 (5-2) poäng på 18 matcher i Allettan Norra samt 11 (6-5) poäng på 17 matcher i Playoff och Kvalserien till HockeyAllsvenskan.

-Sebastian Fakt är en hårt jobbande forward med bra skridskoåkning och ett vasst skott. Efter flera bra säsonger i HockeyEttan så ska det bli spännande att se Sebastians fortsatta utveckling med Almtuna i HockeyAllsvenskan, säger Niklas Sjölund.

-Jag är riktigt taggad för att komma till Almtuna. Det är en bra chans som både föreningen och jag själv får i att komma från ettan till allsvenskan. Det ska bli riktigt kul att få komma till Uppsala och träffa mina nya lagkamrater och alla i och kring föreningen. Jag har bara positiva intryck från när jag var ner och hälsade på klubben, säger Sebastian Fakt.