J18: Seger i sista seriematchen
Publicerad: 2019-12-08
Almtuna var redan klara som trea i serien och för spel i j18 Allsvenskan efter nyår men man hade fokus nog att vinna även den sista betydelselösa matchen mot SDE. Avgörandet kom dock sent då 2-1 kom 56:17 samt 3-1 59:57.

Almtuna får tidigt chansen med en man mer på isen och det är är nära ett par gånger att man kan göra mål - men det kommer första 02:50 sekunder efter att SDE blivit fulltaliga och det är William Proos som noteras som målskytt. 05:01 är det ett nytt numerärt överläge för hemmalaget men denna gång håller SDE undan.

Istället kan man kvittera till 1-1 efter 07:12 genom Benjamin Skarin. Ny utvisning för SDE kommer 09:45 och även här är Almtuna nära då man har ett skott i målramen men inget mål kommer. 15:05 drar Almtuna på sig en utvisning men den reder man ut. Skotten i perioden är 14-9.

I andra perioden drar lagen på sig utvisningar växelvis - två i var utan att någon kan utnyttja överlägena. Perioden blir mållös och skotten är 5-12.

I tredje perioden får SDE chansen med en man mer efter 05:30 men Almtuna och Anton Danell håller tätt. Matchen rullar på utan att något av lagen kan ta kommandot med ett mål - chanser saknas dock inte.

54:12 drar gästerna på sig en utvisning och sekunder efter att SDE blivit fulltaligt - 57:17 - så kan Rasmus Blomqvist sätta 2-1 via ett skott utifrån med trafik framför mål. SDE tar en timeout 57:55 i samband med att Almtuna drar på sig en utvisning och man satsar med att ta ut sin målvakt. 59:57 kan Aaron Peltonen sätta 3-1 i öppen kasse efter att fräckt ha snott pucken av siste man i SDE - han snor pucken då SDE spelaren lyfter blicken mot klockan ovanför sig. Skotten är 12-5 och totalt 31-5.

Nu väntar lite spelledigt för J18-killarna innan J18 Allsvenskan startar efter nyår.

Grattis till segern. Starkt att ha fokus nog att avgöra och vinna en betydelselös match.
-Tack. Ja det var segt i början men jag tycker att vi ändå kom upp till en hyfsad nivå. Det märktes att det var lite dålig fokus och kvalitéten blev lidande i oss och mottagningarna, säger Kalle Björklund.