J20: Seger i tight match
Publicerad: 2020-02-10
Våra J20-killar åkte till Sollentuna för match ikväll och det blev en tight match där man vände ett underläge i tredje perioden. Laget kunde i och med vändningen åka hem med en 4-3 seger i bagaget.

(!B}

I den första perioden så drar hemmalaget på sig en tidig utvisning som man dock reder ut. Efter 13.12 kan Joel Lundberg ge hemmalaget ledningen med 1-0. Men Joakim Brydolf ser snabbt till att det är kvitterat då han 14:36 sätter 1-1. Det är vad lagen tar med sig in i periodvilan och skotten är 7-19.

- Vi startar trevande för att sedan spela mycket bättre dom sista 15 minuterna, säger Serhan Cicek.

I den andra perioden drar Almtuna på sig tre utvisningar men reder ut alla underlägena. I periodens slutskede - 39:13 kan sedan Oliver Gabay ge Almtuna ledningen då han sätter 1-2. Skotten i perioden är 13-13.

- Andra perioden är helt klart Sollentunas period. Vi är passiva och lyckas inte få grepp om Sollentuna alls, säger Serhan Cicek.

I tredje perioden drar Sollentuna på sig en tidig utvisning och dryga minuten efter drar Almtuna på sig en utvisning också. När Sollentuna sedan får spela powerplay så kan Linus Svensson kvittera till 2-2 efter 45:35 - med endast 2 sekunder kvar av det numerära överläget. David Larsson ger sedan Sollentuna ledningen med 3-2 efter 48:25 och då tar Almtuna timeout.

Timeouten hjälper för 52:21 kan Leon Larsson kvittera till 3-3 och 53:25 är det sedan Filip Hjorting som kan sätta matchavgörande 3-4 för Almtuna. Hemmalaget gör ett sista försök och tar ut målvakten på slutet men Almtuna håller undan tiden ut. Skotten är 5-7 och totalt 25-39.

- Sollentuna startar bäst även i den tredje perioden, men vi lyckas vända matchen och ta över spelet efter deras 3-2-mål. Riktigt skönt att vi kunde vända på underläget och vinna. Det är dock ingen bra prestation sett till hela matchen från vår sida, avslutar Serhan Cicek.