Inför Pantern - borta
Publicerad: 2018-12-11
På onsdag är det ny match då man åker ner till Malmö för match mot Pantern. Båda lagen ligger på samma poäng och det är på nytt viktiga poäng på spel.

Pantern kommer till spel med två raka förluster i bagaget - Västerås och Oskarshamn - medan Almtuna har två raka vinster - Södertälje och Vita Hästen - där defensiven varit bra. De båda lagen parkerar på tionde respektive elfte plats med 33 poäng endast två poäng före Tingsryd som just nu ligger precis under det negativa kvalstrecket.

Lagen har mötts två gånger denna säsong och Almtuna har vunnit båda matcherna - den i Gränbyhallen efter straffar.

Almtuna hade inledningsvis väldigt svårt mot Pantern men har faktiskt inför onsdagens möte fyra raka segrar - varav två efter förlängning/straffar. Man har mätts 16 gånger totalt och en tabell med Almtuna-ögon ger: 16 4 2 0 0 10 35-43 16. När det gäller matcher spelade i Malmö så blir tabellraden 8 3 0 0 0 5 17-16 9. Noterbart är att alla tre segrarna har radats upp på slutet och innan dess var det fem raka förluster där nere.

Almtuna - Tingsryd 4-3 straffar

Pantern är seriens sämsta hemmalag med blott tre segrar - alla i ordinarie tid. Almtuna och sin sida är ett av seriens svagaste bortalag med tre segrar i ordinarie tid.

Pantern hemma: 13 3 0 0 0 10 18-40 (-22) 9 (14:e)
Almtuna borta: 14 3 0 0 1 10 37-50 (-13) 10 (12:a)

Målvakter: Arvid Ljung 92,14% GAA 2,24; Oscar Fröberg 86,97% GAA 3,75

En titt på special teams är alltid intressant då det ofta avgör jämna matcher. Ser man till både boxplay och powerplay så brukar man sträva efter att ha 100% eller bättre sammantaget. I Panterns fall hamnar man där på 96,53% medan Almtuna hamnar på 102,19. Ser man till mål så har Pantern en total målskillnad på 14-24 och Almtuna 20-22. Pantern har dragit på sig 137 stycken 2 minuters utvisningar och 7 stycken matchstraff. Almtuna har dragit på sig 105 stycken 2 minuters utvisningar 3 matchstraff och 2 personliga straff.

Powerplay:
Pantern 16,00% 12-2 (11:a)
Almtuna 22,62% 19-3 (5:a)

Boxplay:
Pantern 80,53% 2-22 (6:a)
Almtuna 79,57% 1-19 (7:a)

Förändringarna i Almtunas trupp jämför med senast är att Lucas Sandström är tillbaka efter sin avstängning. Han går in med Mårtensson och Hertzberg igen medan Bjurström går in med Pentler och Santesson. Leon Larsson är extra forward. På backsidan saknas sedan tidigare Jonathan Léman och dessutom fick Mångs bakslag på sin skada senast och spelar inte i morgon.

Ni som inte åker till Malmö för att stötta killarna på plats vet väl att ni kan följa matchen hos Latitude-59 på storbildsskärm tillsammans med andra supportrar?
Glöm inte att gå in på Facebooksidan för Latitude -59 - Tippa och vinn en plats i GULDSOFFAN för två personer. Inklusive mat.

Så här tävlar du: Dela inlägget - skriv ner slutresultatet (ordinarie speltid) samt i vilken minut första målet görs i kommentarsfältet senast kl. 19:00 på onsdag.

Norrlands för 45kr (59kr) mellan 17-21 (endast i sportbaren)

Mat som serveras är: Pubmenyn… mer info på Latitunde-59 hemsida.

Boka ditt bord på Latitude-59: Tel. 018/ 249000 eller på deras hemsida.