Värvning från AIK
Publicerad: 2022-10-19
Herr
Med två långtidsskador i truppen på forwardsidan så värvas nu Almtuna fostrade Valdemar Johansson in från AIK.

Forwarden Valdemar Johansson 19 år har Almtuna som moderklubb men lämnade oss för spel i Linköpings juniorverksamhet säsongen 19/20. Säsongen 21/22 blev det sedan spel i AIK där han i deras J20 Nationell stod för 40 (20-20) poäng på 38 matcher och i HockeyAllsvenskan gjorde han 5 (5-0) på 18 matcher och i slutspelets 2 matcher stod han för 1 (1-0) poäng. Innevarande säsong har Valdemar Johansson spenderat i AIKs J20 Nationell lag där han på 6 matcher stått för 8 (2-6) poäng. Valdemar har också representerat Svenska J20-landslaget denna säsong och då stått för 4 (2-2) poäng på 3 matcher. På matchtröjan kommer Valdemar ha nummer 17. och kontraktet gäller säsongen ut.

Långtidsskadorna på Hedin och Arle Östergren gör att det finns ett behov att bredda truppen. Då vårt J20-lag spelar i högsta juniorserien bör den truppen inte dräneras på mer spelare i dagsläget.

- Valdemar är en talang med offensiva kvaliteter. Han kan bryta mönster och har fint spelsinne. Valdemar är fostrad i Almtuna och en spelare vi har haft koll på sedan han lämnade. Ska bli väldigt spännande att se honom med Almtuna igen, säger Tony Mårtensson.

- Både Hedin och Arle-Östergren är en bit bort och vi har många matcher på kort tid så vi känner att den här lösning blir bra för att bredda truppen.

Ett kort snack med Valdemar Johansson
{!A}

Almtuna