Inför Björklöven
Publicerad: 2022-10-05
Herr
Efter en 5-1 seger hemma senast har laget nu match uppe i Umeå där Björklöven står för motståndet. Vi siktar på att ikväll bryta en förlustsvit där uppe.

Onsdagens hemmalag har flera säsonger i rad varit med i toppen av tabellen och spelat HockeyAllsvensk final tre år i rad. Man har ett starkt publikstöd och staden bakom sig. Björklöven har inlett säsongen med 4 inspelade poäng:

Björklöven - BIK Karlskoga 1-2 övertid
Björklöven - Vita Hästen 5-2
AIK - Björklöven 4-0

Med tanke på senaste matchen för Björklövens del så får man räkna med att vi ställs mot ett revanschsuget lag.

För vår del så lossnade det hemma senast då vi slog Tingsryd med 5-1. Den kom lägligt efter förlusterna med 4-0 nere i Kristianstad och 6-3 uppe i Örnsköldsvik mot MoDo. Säsongens första seger i seriespelet är alltid lite extra skön och något att bygga på för laget.

Björklöven uppe i Umeå är en uppgift som är svår. För Almtunas del handlar det om 7 raka förluster där uppe - fyra av dom med uddamålet. Senaste segern i Umeå kom 2018-11-14 och då vände man hem med en 7-4 seger i bagaget. Det var en bra period för Almtunas del då man fem matcher i rad kunde ta 10 poäng och senaste inspelade poängen var alltså ovan nämnda seger. En tabellrad över de tio senaste matcherna ger dock en tabellrad med Almtuna-ögon sett: 10 2 0 0 1 7 22-30 (-8) 7.

Vi ställde några frågor till Jimmy Anderström när han och laget sitter på bussen som tar dom till Umeå:

En skön seger hemma mot Tingsryd senast. Hur viktigt var det att få den energin segern ger in i laget och hur har ni förvaltat det?
- Det går inte att komma ifrån att segrar föder både självförtroende och en framtidstro. Men vi pratar mycket om att även hämta det i den dagliga träningen, att försöka påverka vårt mående även där, inte bara från segrar. Men klart skönt att få första segern.

Powerplay har fungerat riktigt bra senaste matcherna. Vad i mer spelet har ni lagt fokus på den senaste dagarna?
- Vi har fortsatt nött vårt grundspel och de grundpelare vi har i vårt spel. Vi har en idé om hur vi vill spela och vårt sätt är att träna väldigt mycket på det så vi blir trygga i det över tid.

Björklöven på bortaplan är en tuff uppgift. Finns det något speciellt ni har lyft för spelarna att tänka på inför kvällens match?
-Vi har tryckt väldigt mycket på att de ska vinna över oss lika mycket som vi ska vinna över dem. Vi ska åka upp till Umeå och ta för oss. Sen hur det går får vi se 21.15 ikväll. Helt klart så ska vi göra allt och lite till för att ta med tre poäng till Uppsala.

Senast saknades Aronsson, Arle Österberg och Proos. Hur är läget i till kvällens match i laget? - Arle och Aronsson har fortfarande lite kvar innan de är i matchdugligt skick, även om det närmar sig. Proos är tillbaka ikväll.

Streama matchen och stötta Almtuna om du inte kan vara på plats i hallen. Du betalar enbart 349kr/mån (499kr/mån ordinarie pris) och samtidigt som du sparar 150kr varje månad får klubben 400kr för varje tecknat abonnemang.

Laguppställning kommer någon timme innan match på våra sociala media.

Köp genom att klicka på bilden nedan:
{!A}

Almtuna