Returmöte mot Väsby

17 september 2020 21:19
Herr

I morgon fredag är det dags att spela en ny träningsmatch. Det vankas ett returmöte mot nykomlingen Väsby.


Väsby som fick ett sent besked om att man verkligen fick spela i Hockeyallsvenskan har spelat fem träningsmatcher så här långt: Södertälje hemma - förlust 2-4, Almtuna hemma - förlust 3-5, Vallentuna borta - vinst 6-5, Nyköping hemma - vinst 10-1 och Västervik borta - förlust 2-7.

Almtuna har också spelat fem träningsmatcher: J20-landslaget hemma - förlust 2-4, Väsby borta - vinst 5-3, AIK hemma - vinst 4-1, Hudiksvall hemma - förlust 0-3 och Vita Hästen borta - förlust 0-3.

Nu väntar alltså ett returmöte i Gränbyhallen mot Väsby och frågan är om Almtuna tar andra segern eller om Väsby tar revansch för förlusten hemma.

Träningsmatch är alltid träningsmatch och man ska kanske inte lägga för stor vikt vid resultatet. Viktigast är att man just får träna på saker i matchsituation och att tränarna får möjlighet att se och testa en del saker. Lagen ligger ofta också olika till i sina uppbyggnadsfaser inför seriestart. men visst är det alltid roligare att vinna sina matcher. Där har Almtuna något att sträva efter då man ju förlorat de två senaste matcherna och också blivit nollade i dessa matcher.

Det är corona-tider och många restriktioner som t.e.x. att det endast får vara 50 personer i publiken. Det innebär att du inte kommer in i hallen om du inte har en förköpt biljett!

Laget tas ut av tränarna på morgon-värmningen på fredag. Vi kan samtidigt meddela att backen Teodor Nyström dubbelregisterats för Almtuna och Wings, Arlanda. Han kan därmed gå fram och tillbaka mellan klubbarna under säsongen.

Matchen sänds på vår solidsport-kanal som du hittar HÄR. Kostnaden är 89:- för en match och det kommer att vara grafik, kommentator och repriser.