Daniel Casselstål ny assisterande tränare

18 maj 2021 19:40
Herr

Daniel Casselstål har en gedigen spelarkarriär bakom sig. Han kommer ursprungligen från Gävle men har under sina 9 Elitserie (SHL) säsonger representerat flera lag från norr till söder. Det är nu klart att han kommer att vara assisterande tränare vid Mattias Zackrissons sida i Almtuna och Hockeyallsvenskan.


Daniel Casselstål 48 år med Gävle GIK som moderklubb är klar som assisterande tränare hos oss i Almtuna. Som back representerade Daniel Team Gävle I gamla Division 1, Brynäs i Elitserien (SHL), Timrå i Hockeyallsvenskan och Elitserien (SHL), Salzburg i EBEL och Malmö i Elitserien SHL) och Hockeyallsvenskan. Hans spelarkarriär tog slut efter säsongen 09/10.

Casselstål flyttade hem till Gävle efter sin avslutade spelarkarriär och har sedan dess jobbat som säljare men kliver nu in som assisterande tränare till Mattias Zackrisson. Daniel Casselstål kommer att ha backarna som sitt fokus område hos oss i Almtuna. Kontraktet är på 1 år.

-Vi har sökt en assisterande till Mattias som skall ha hand om våra backar och som ska passa bra in i vårt team och filosofi. I Daniel så har vi hittat en lyhörd och prestigelös kille med ett jäkla driv. Han sprider glädje och harmoni runt sig och vi är övertygade om att han kommer att få våra backar att få sitt bästa ur sig, säger Tony Mårtensson och fortsätter:
-Daniel har inte varit ledare för seniorer tidigare men som spelare har han flera år i SHL och Hockeyallsvenskan och vet vad som krävs på den här nivån.

-Jag fick förtroende av Björn och Tony att komma till Almtuna och det var väldigt smickrande med tanke på att jag inte har någon tränarbakgrund. Jag är ruskigt taggad och inspirerad på det här för en sådan här chans får man bara en gång och då måste man ta den. Det är en rolig utmaning, säger Daniel Casselstål

Casselstål berättar att efter att ha träffat Björn Danielsson och Tony Mårtensson ett par gånger så träffade han också Mattias Zackrisson.

-Jag fick ett jättefint intryck av honom, det kändes jättebra för han verkar driven och det kändes klockrent helt enkelt.

-Det kommer säkert vara lite ringrostigt i början men jag kommer att lägga ner den tid som krävs på att det här ska bli bra och det ska bli jäkligt kul, säger Daniel Casselstål med tanke på att han inte har någon tränarbakgrund.

-Jag har ju min syn på vad jag tycker är viktigt som tränare och det är framför allt att se alla. Under min hockeykarriär tyckte jag att det kunde saknas ibland. Alla har inta samma speltid men alla är lika mycket värda i laget och alla måste bli sedda. Det är viktigt för mig och sen måste man ha kul ihop. Ska man hålla igång en hel säsong ihop så ska det vara roligt - det ska vara roligt att komma till jobbet.

Även om Daniel tycker att det ska vara kul på jobbet så innebär inte det att allt ska vara soft för spelarna utan om någon inte följer de linjer man satt upp så måste man ta ett snack och se varför - för att sedan kunna rätta till det som felar. Som exempel menar han att även lagets bästa offensiva spelare måste bidra med backchek också.

-Tappar man pucken så är det stopp och full fart hemåt - börjar man slarva med det så spelar det ingen roll vilket spelsystem man har för gör man inte basic grejerna så kommer allt att rasa.

Casselstål berättar att han har sett ett antal matcher med Almtuna förra säsongen då allt ju går på TV idag.

-I och med att jag känner Björn så har det varit lite intressant att följa Almtuna lite grann också - precis som mycket annat i hockeyn.

Han tycker att Almtuna spelade bra förra säsongen men berättar att lite förändringar kommer han och Mattias Zackrisson göra i spelet. Men det är som han säger för tidigt att prata om det redan nu. Ledarstaben kommer att sätta sig ner och prata mer om det senare. Precis som Mattias Zackrisson sagt tidigare så kommer det dock inte att vara några jättestora förändringar som man kommer att göra.

På tal om Almtuna så säger Daniel att han kommer ihåg när han spelade med Malmö och mötte ett Almtuna lett av Jonas Rönnqvist och Bert Robertsson och blev utslagna ur play off.

-Dom körde som bålgetingar och vi hade inte en chans mot dom.

Daniels spelarkarriär avslutades faktiskt i och med förlusten i den helt avgörande matchen i Gränbyhallen mot Almtuna 2010 - 5-2 slutade den matchen. Nu börjar han sin tränarkarriär på seniornivå i samma hall 2021.

Helt utan tränarerfarenhet är Daniel Casselstål inte då han har varit tränare för sin sons lag i Strömsbro från U12 till U15.

Daniel Casseltål i den avgörande play off matchen mot Almtuna 2010 - hans sista match i spelarkarriären. Foto: Thomas Wallberg