Knapp seger mot Hudiksvall
Publicerad: 2021-09-08
Det såg länge ut att sluta mållöst ikväll men så kliver Jacob Svensson in och avgör matchen mot Hudiksvalls HC med knappt 6:30 kvar.

Precis som mot Väsby så är det laget från den underliggande serien som kommer ut bäst i matchen. Almtuna drar också på sig tre utvisningar i perioden och får öva boxplay till stor del. Det gör man också bra med tanke på att inget mål faller i perioden och att Hudik bara får fram 6 skott mot Malmborg i hemmamålet. Samtidigt kommer man själva inte till många avslut mot Oliver Håkanson i HHC:s mål. Behållningen sett ur hemmalagets vinkel är försvarsspelet och Söderbergs dribblingskonster som höll på att ge honom friläge men i sista momentet tappar han pucken. Skotten är 3-6.

Halva andra perioden så är gästande HHC pigga och bjuder på bra motstånd men sedan arbetar sig Almtuna in mer och mer i matchen, Men något mål kommer inte i denna period heller. Skotten är 11-4.

I den tredje perioden tar hemmalaget över helt mer eller mindre. Man skapar lägen som gör att Håkanson får jobba hårt för sitt arvode. Länge ser det ut som att han ska lyckas hålla sin nolla men 53:34 spelar Hedlund fram Jacob Svensson som från vänster sidan kan skicka upp pucken i bortre hörnet till 1-0 för Almtuna. Det står sig också matchen ut och Almtuna vinner matchen. Skotten är 20-5 och totalt 34-15.

Noterbart är att Malmborg håller nollan i sin andra match för Almtuna.