MoDo tar hem segern
Publicerad: 2022-10-02
Junior
J20-laget kunde inte få med sig några poäng från Örnsköldsvik idag. MoDo vinner matchen med 4-1 och tar därmed revansch för förlusten nere i Uppsala tidigare.

Gästerna får tidigt chansen i den första perioden att spela powerplay men man kan inte utnyttja det. Hemmalaget MoDo kan efter 12:46 ta ledningen med 1-0 då Karl Umegård hittar nätet bakom Anton Danell i Almtunas mål. Det är också vad lagen har med sig in i periodpaus och skotten är 7-8.

I andra perioden så kan Helmer Styf öka på till 2-0 efter 27:55. Men Ludwig Andersson svarar snabbt med att göra 2-1 efter 30:03. MoDo får chansen i powerplay men kan inte utnyttja det läget. När sedan Almtuna har powerplay så kommer 3-1 38:44 för hemmalaget genom Julius Hoglert som kan utnyttja ett läge trots en man mindre på banan. Skotten i perioden är 15-11.

I tredje perioden blir det tre utvisningar i rad för Almtuna som lyckas försvara sig i de två första. Men tredje gången gillt som man brukar säga så kommer det ett hemmamål. - Helmer Styf kan göra 4-1 51:00 och det blir också matchens slutresultat. Skotten är 13-7 i perioden och 35-26 totalt.

Vi uppdaterar med eventuell tränarkommentar senare.