Viktig seger hemma mot Västervik
Publicerad: 2019-12-11
Herr
En seger och tre poäng skulle vara viktig och Almtuna tog chansen att skapa glapp nedåt i och med segern hemma mot Västervik med 4-1. Almtuna har nu tagit poäng i fem av de sex senaste matcherna - fyra av dom är segrar.

{!A}
{!B}

I den första perioden får vi vänta till 18:00 innan det kommer något mål. Det är Granlund som håller sig framme på en retur framför mål och kan jobba in 1-0. Almtuna hade haft två powerplay i den första delen av perioden utan att få hål på Åhman i gästernas mål. Men Västervik kan kvittera näst intill omgående då man får sitt första powerplay. Det är Öhman som från höger tekningscirkels övre del kan skjuta in 1-1 efter 19:15 i överläget. Skotten är 14-6.

Västervik drar på sig en tidig utvisning i andra perioden och Almtuna tar greppet om spelet. Men gästerna reder ut underläget. Båda lagen skapar sina chanser sedan - hemmalaget fler och man kan nämna Mårtenssons ramträff, När Åhman räddar med klubbskaftet och Mattias Johansson och Granlund som varit framme och oroat, Nowik hade öppet läge men Svensson hann dit och täcka till exempel.

Så får Västervik ett powerplay - då kommer 2-1 för Almtuna. Man lyfter ut pucken och Wiå skrinnar snabbast för att sedan fri sätta pucken bakom Åhman efter 36:22. När det sedan är Almtunas tur i powerplay igen så kommer 3-1 39:29 genom Haag. Harlestam slår en riktigt fin passning från höger till vänster över centrallinjen och Haag direktskjuter in pucken. Det var några fina lägen innan målet också. Ett psykologiskt mål så klart. Skotten är 20-10.

I den tredje perioden noterar vi en puck i stolpens insida av Västerviks Oskar Pettersson och ett friläge för Åsell innan gästerna får chansen med en man mer men det klarar Almtuna ut på ett bra sätt. Ju längre perioden lider ser Almtuna till att bevaka ledningen och hålla Västervik på utsidan. När Västervik plockar ut målvakten med drygt tre och en halv minut kvar i ett sista försök så kan Liljendahl fastställa slutresultatet 4-1 efter 57:05 med en lyftning från mittzon. Skotten är 10-7 och totalt 44-23.

Sett till hela matchen så vinner Almtuna rättvist och i och med segern så ökar man avståndet ner till mora under negativa strecket till 7 poängs marginal dessutom har man Västervik och Kristianstad bakom sig med 6 respektive fem poäng. Även Södertälje ligger bakom men har en match mindre spelad. Upp till Tingsryd på åttonde plats är det nu 5 poäng.

Grattis till en viktig seger.
-Tack, En solid match från start till mål. Ruskigt stabil insats där vi kontrollerar varje händelse ute på isen över 60 minuter. Vi skjuter mycket skott, har ett ar backspel, solida i defensiven och får ner farten på Västervik och kontrollerar händelserna på ett jättebra sätt, säger Martin Gudmundsson.

När dom ska jaga ikapp i tredje så håller ni dom på utsidan på ett bra sätt.
-Så ser det ut i första och andra med. Det är egentligen ingen skillnad. Jag tycker det är en jättestabil insats från laget. Alla värderar spelsystemet och har ett jäkla bra tålamod i det så vi gör en jättebra hemmamatch, avslutar Martin Gudmundsson.