En skön lagseger i Umeå mot Björklöven
Publicerad: 2022-10-05
Vi åkte upp med målet att bryta en förlusttrend i Umeå. Det gjorde man också efter en riktigt bra genomförd bortamatch där hela laget Chippar in från Håkanson längst bak till siste utespelare. När matchen var över kunde vi vända hem med en 2-1 seger i bagaget.

Första perioden
Almtuna drar på sig en tidig utvisning och ytterligare en strax efter så hemmalaget får spela fem mot tre en kort stund då hemmalaget strax efter också får besöka botbänken. Det blir en ny utvisning för hemmalaget när det är spel fyra mot fyra då Björklöven drar på sig 2x2 minuter.

Drygt 50 sekunders powerplay för Almtuna. I spelet fyra mot tre kan Svensson styra in 0-1 efter 04:01 på ett skott från Golovkovs. Fortsatt powerplay för Almtuna efter målet och man skapar bra lägen men D´orio och Björklöven håller tätt.

När det blir fem mot fem spel så trycker Björklöven på och Håkanson får svara för bra räddningar innan Almtuna kan komma upp igen och anfalla. 10:28 så drar Björklöven på sig en ny utvisning men gästerna kan inte utnyttja det läget.

Spelet rullar sedan på och båda lagen håller sig framme och letar lägen med ett övertag för hemmalaget på den fronten. Efter 18:31 drar Almtuna på sig en utvisning när hemmalaget ligger på för kvittering. Vi får sedan en dubbelutvisning 19:04 -fortsatt fem mot fyra spel. Lagen har 0-1 med sig i periodvilan och skotten är 10-11.

Andra perioden
Björklöven inleder med en man mer i 29 sekunder men Almtuna reder ut dom sekunderna. Cirka 23 minuter spelat och hemmalaget har ett riktigt bra läge där hemmalagets supportrar ropar på straff men ingen utdelning på det. Klockan rullar på och med knappa 26 minuters spel skapar Kandergård ett bra läge utan att hitta nätet bakom D´orio. Gästerna gör det svårt för hemmalaget att skapa det där tunga trycket med de där jätteheta chanserna.

Hemmalaget är dom som har mest av spelet men gästerna sticker emellan och Westerlund får en bra chans när hemmalaget slarvar cirka 30 minuter in i matchen men inget mål. 31:51 drar Almtuna på sig en utvisning och samtidigt blir det powerbreaks. Almtuna rider ut pressen i underläget och Harlestam får också ett fritt läge som hemmalagets målvakt är med på.

Gästerna sticker upp i farliga kontringslägen när det fortsatt är hemmalaget som för spelet. Håkanson har fått visa fina reflexer några gånger när Björklöven ligger på i anfallszon. Lagen har fortsatt 0-1 med sig in i pausvilan. Skotten är 15-8.

Tredje perioden
Björklöven jagar kvitteringen i tredje perioden och skapar några fina chanser där Håkanson får visa sig från sin bästa sida och har stolpen som sin bästa vän en gång också. Almtuna sticker upp och skapar några lägen också. Det är ganska få avblåsningar inledningsvis och tiden rullar på. Efter 48:04 kommer Hertzberg i fritt läge från högersidan och prickar in 0-2.

Reducering till 1-2 kommer 51:06 efter en soloräd från egen zon av Fortier som tar sig hela vägen fram och hittar nät bakom Håkanson. Strax efter har hemmalaget ett nytt fint läge men Håkanson är vaken på det läget.

Samtidigt som hemmalaget så klart jagar kvitteringen nu så kommer Almtuna upp och skapar några bra lägen också. Klockan tickar på och 55:57 drar hemmalaget på sig en utvisning - här tar Almtuna en timeout. Med 8 sekunder kvar av utvisningen så tar Björklöven sin timeout och när man är fulltaliga plockas målvakten ut ur målet. Men Almtuna håller undan och vinner matchen. Skotten i tredje perioden är 11-10 och totalt 36-29.

Jag får börja med att säga ett stort grattis till segern. Vad har du att säga om insatsen idag?
- Tack! Jag tycker att vi gör en jättebra arbetsinsats allihopa. Vi jobbar jäkligt hårt från början till slut. Vårt boxplay är bra, det är klart att dom kommer på oss och går på oss men vi är starka framför eget mål och Håkanson gör en bra insats i målet. Vi har ju också några lägen till att göra mål men vi är effektiva på våra chanser. På det stora hela en bra genomförd bortamatch, säger Robert Kimby efter matchen.

Ni åker inte upp och ställer er med mössan i handen. Ni visar att n vill spela ert spel.
- Ja det var det vi pratade om innan och som sagt att även om dom är tunga och kommer på oss känns det ändå som att hela gruppen är intresserade och vill ha pucken och vara med i situationer som händer hela tiden, säger Robert Kimby som missade den hyllning han fick på mediakuben innan matchen.

Vi ska även hylla den ensamme supporten på bortastå ikväll - Petrus Halvarsson Grönlund.

Nu väntar hemmamatch mot Djurgården på lördag 15:00 och vi firar 90 år som förening. Kom och heja fram killarna som dagen till ära kommer att spela i en jubileumströja med vår första matchtröja i hockeylagets historia som förebild.

Highlights publiceras 07:00 under morgondagen.