Ebba Karlsson Moberg förlänger

11 juni 2021 10:40
Dam

Defensivt duktiga backen Ebba Karlsson Moberg väljer att stanna i vårat damlag även den kommande säsongen.


Backen Ebba Karlsson Moberg 22 år och vänsterskytt med Enköping som moderklubb fortsätter i vårt damlag. Ebba har gjort flera säsonger i Almtuna men även hunnit med att spela för AIK, Björklöven och Modo. Säsongen 14/15 fick hon även känna på hur det var i dåvarande högsta damserien - Riksserien - i en match med Sundsvall/Timrå så rutin i massor har hon samlat på sig.

Säsongen 19/20 vände hon tillbaka till Almtuna efter att ha spelat med ovan nämnda klubbar i 5 säsonger. Det blev också hennes hittills poängbäst säsong med 7 (2-5) poäng från sin backplats. Förra säsongen blev tyvärr kort på grund av pandemin men nu blir det alltså en ny säsong i vår dress för Ebba.

-Ebba är en oerhört rutinerad defensiv back som alltid jobbar hårt. Med erfarenhet av spel med AIK och Modo samt Björklöven så har hon hunnit med många timmar på is och samlat ovärderlig rutin och erfarenhet som är viktig för att utveckla vårat unga lag, säger Aleksandrs Semjonovs.

Det blev inte mycket till säsong men hur upplevde du uppstarten ifjol och nivå?
-Vi fick in flera nya spelare förra säsongen och ser mycket fram emot att äntligen få spela matcher ihop. Almtuna har ökat satsningen på damlaget, vilket känns väldigt positivt.

Vad tror du om lagets chanser den kommande säsongen?
-Jag tror vi har stora möjligheter till en bra placering och kommer att överraska flera lag i år. Almtuna Dam har en bra blandning av både äldre och yngre spelare. 

Om du själv får beskriva: vad är dina styrkor på och vid sidan av planen?
-Min främsta styrka som spelare är att jag är en försvarsinriktad back med mycket erfarenhet och rutin.