Förlust och säsongen är över
Publicerad: 2021-03-19
Det var vinna eller så är säsongen över som gällde ikväll. Match 2 liknade i mångt och mycket första matchen: tight, tätt och målsnålt. Västerås gick vinnande ur striden även denna gång. Men hela laget skall ha stor cred då man verkligen stod upp och gav förhandsfavoriten Västerås en rejäl fight i båda matcherna.

Almtuna får en kanonstart då David Karlström sätter 1-0 efter 01:40 bakom Myrenberg med ett lågt avslut mellan benen på Myrenberg från vänstersidan. Västerås kommer igen sedan och skapar chanser där Sahlin får kliva fram. Efter att gästerna haft mycket av spelet sticker Almtuna upp och oroar Myrenberg. 07:43 drar Almtuna på sig en utvisning. Hemmalaget rider dock ut gästernas anstormning på ett bra sätt här. Vid powerbreak 10:15 är skotten 5-10.

Efter 10:30 försöker Almtuna bakvägen men Myrenberg är med på noterna. Tiden rullar på och båda lagen är uppe och försöker fresta motståndarmålvakten sedan. Gästerna är dom som har mest puck men hemmalaget är bra i försvarsspelet. Liljendahl har ett riktigt fint läge framför Myrenberg men inget mål kommer. Efter 19:51 drar Almtuna på sig en ny utvisning när Västerås ska vända spelet. Men direkt på tekningen drar Västerås på sig en utvisning de också - tid 19:54. Vi har precis som i Västerås 1-0 med in i periodpaus. Skotten är 8-13.

Andra perioden inleds med spel fyra mot fyra och då kan Västerås Bergman få in 1-1 efter 20:30. Han kommer på högersidan och lyckas få in pucken bakom Sahlin. Almtunas Liljedahl har sedan fritt läge men avslutet går utanför. Nytt läge för hemmalaget strax efter det också. Båda lagen är sedan framme och försöker i anfall. Västerås drar sedan i anfallszon på sig en utvisning efter 27:23 och hemmalaget skapar ett bra tryck men får inte till något mål. Almtuna drar sedan på sig en utvisning 29:44 men man försvarar sig bra. Ny utvisning för Almtuna kommer dock 31:54 och samtidigt är det powerbreak. Skotten är 4-4.

Västerås trycker på bra i det numerära överläget och när Almtuna sedan lyfter ut pucken drar man på sig en ny utvisning 33:32. Man reder ut tre mot fem läget och den resterande tiden i underläge också. Tiden rullar sedan på utan riktigt heta chanser. Lagen har 1-1 med sig in i periodpausen precis som i första mötet. Skotten är 4-10.

Den tredje perioden inleds med en utvisning för Västerås efter 40:11 men Almtuna kan inte utnyttja överläget. Norbäck har sedan ett bra läge efter efter drygt 43 minuter som Myrenberg är på med plocken och pucken går sedan utanför. Det blir ett avbrott för att få bort blodvite på isen med knappa 45 minuter spelade. Almtuna skapar sedan ett läge som gästernas målvakt Myrenberg är med på. Det är hemmalaget som startat perioden bäst med mest puck och lägen. Gästerna kommer dock upp och får till lägen med cirka 47 minuter spelade.

Efter 48:06. så kommer Benker i ett friläge och tilldöms ett straffslag. Sahlin stänger dock igen när Benker lägger straffen sedan. Västerås har en bra period nu och skapar en riktigt bra chans som dock bara utmynnar i en utvisning för Almtuna. Då kan Jansson sätta 1-2 efter 49:27 i överläget. Han skjuter från positionen högt i slottet. Vid powerbreak efter 50:11 är skotten 7-8.

Hemmalaget har ett bra läge men får inteträff på pucken strax efter powerbreaket. Gästerna skapat ett läge efter cirka 53 minuters spel. Almtuna jagar sedan kvittering samtidigt som Västerås ju längre tiden går spelar på sin ledning. Almtuna tar ut Sahlin i ett sista försök efter 58:44 men Västerås kan sätta 1-3 i den tomma buren 59:56. Gästerna vinner alltså och är klara för kvartsfinalspel. Skotten är 9-10 och totalt 21-33.

Hela laget skall ha en stor eloge för sin insats inte bara i denna matchserie utan även för vad man visat över hela säsongen. Laget var bottentippat men man tar sig till slutspel som också var det interna målet. Väl där så ger man förhandsfavoriten Västerås en riktig fight i de båda matcherna.

Vi säger grattis till Västerås och önskar dem lycka till i det fortsatta slutspelet där BIK Karlskoga väntar för dem.