Sportcheferna knyts upp

15 mars 2021 19:20
Klubben

Björn Danielsson har varit sportchef en längre tid i föreningen och i januari kom även Tony Mårtensson in i rollen parallellt med Björn. Nu kan vi med glädje meddela att båda två fortsätter och har skrivit på långtidskontrakt.


Både Björn Danielsson och Tony Mårtensson fortsätter i Almtuna. De har nu skrivit på varsitt kontrakt över de fyra kommande säsongerna som sportchefer i föreningen. Deras ansvarsområde kommer att spänna över Herrarnas A-lag och hela vägen ner till U16-laget.

Björn har över tid varit med och byggt Herrlaget och gjort det otroligt bra med tanke på de små resurser som föreningen haft. Tony betydde otroligt mycket ute på isen som spelare de två säsongerna han spelade hos oss och han har även efter avslutad spelarkarriär visat sig ha bra egenskaper i en roll som sportchef.

Nu är tanken att Danielsson och Mårtensson skall fortsätta påbörjat arbete i föreningen där man över tid skall se till att föreningen får fram unga talanger i de egna leden och att dessa spelare kan växa in i Herrlaget så småningom. Därmed är en viktig pusselbit i föreningen på plats.

Vi ställde några frågor till Tony Mårtensson som kommit in i rollen senast.

Du och Björn har signat på som sportchefer med ansvar för herrarnas A-lag och ner till U16 de närmaste fyra åren. Hur känns det?
- Jag är jätte glad att få fortsätta på den här resan som vi i  Almtuna startat. Jag tycker vi har något spännande och bra på gång där vi framförallt  har otroligt duktiga ungdomstränare som brinner för att utveckla våra juniorer.

- Jag är oxå väldigt glad att vi kunnat ge flera juniorer chansen i A-laget under året.

Vad har ni för målbild med ert arbete den närmaste tiden och på lång sikt?
-Just nu är det mest fokus på play in matcherna mot Västerås. Arbetet med att förlänga med dom spelarna vi vill ha kvar har börjat för ett tag sen och hoppas vi kan komma med någon nyhet inom kort på den punkten.

- Mycket tid läggs till att scouta spelare som vi tror kan förstärka oss till nästa säsong. Där vi är ekonomiskt just nu så får vi leta fynd i t.ex. div 1.

Vad kan du bidra med för att få med näringslivet i regionen för att höja föreningens organisation och Herrlagets styrka fram tills dess att en ny arena står på plats? -Jag tror att kan vi fortsätta ta kliv på isen och som i år där vi spelat en rolig hockey med flera spelare från egna leden, så är det bara positivt. Sedan måste vi som förening bli bättre på att synas ute i samhället på olika sätt.

- Nu när det blir en ny arena så tror jag det kommer att vara fler företag som förhoppningsvis vill vara med på resan mot den. Vi kommer jobba stenhårt för att när den nya arenan är på plats så ska vi vara ett topplag i allsvenskan.