J18: Sent tapp igen men seger på straffar
Publicerad: 2019-11-14
Junior
J18-laget hade suveräna serieledande AIK på fallrepet. Men precis som mot Södertälje så tappar man i slutet. AIK kvitterar med 47 sekunder kvar - Almtuna vinner sedan på straffar.

Almtuna får en bra start på matchen då man får ett tidigt powerplay där man omgående kan ta ledningen. Det är Rasmus Blomqvist som sätter 1-0 efter 03:46 i överläget. AIK vill inte vara sämre då de får numerärt överläge - Tim Wallin kvitterar till 1-1 efter 06:56 i överläget. Gästerna får sedan ett nytt numerärt överläge efter 15:09 men det reder hemmalaget ut. Ställningen är 1-1 efter första perioden där skotten är 7-10.

{!B}

Efter 23:37 kan Almtuna återta ledningen sedan Erik Andersson åkt sig fri mellan två försvarare med puck för att sedan dra målvakten och lägga in pucken lägga in pucken i mål. AIK får chansen med en man mer och då kan Vincent Reimer omgående snyggt sätta kvitteringen till 2-2 högt bakom Oscar Leijon i hemmamålet när klockan visar 05:41.

Almtuna svarar dock direkt då Richard Nilsson Sahlin sätter 3-2 efter 26:35. När AIK sedan drar på sig två utvisningar som går i varandra kan Oskar Asplund sätta 4-2 efter 34:13då man spelar fem mot tre. i det fortsatta spelet med en man mindre klarar AIK av att freda sitt mål. Skotten i perioden är 10-4.

Den tredje perioden rullar på och AIK försöker skapa kontakt men Almtuna spelar smart och bra. Oscar Leijon är vaken i målet och får bra hjälp av sina lagkamrater som även skapar framåt. 56:02 kan dock AIK genom Carl Sjögren reducera till 4-3 i öppet mål när det är avvaktande utvisning för Almtuna och spel sex mot fem. Nu pressar gästerna på för en kvittering och det öppnar för kontringar för Almtuna som har ett två mot ett läge där målvakten med nöd och näppe fredar sitt mål. När sedan AIK plockar ut målvakten så kommer 4-4 genom Isidor Bondesson efter 59:13 - han får in pucken med en styrning framför mål. Skotten är 10-14.

Förlängningen som spelas tre mot tre blir mållös och det får avgöras på straffar. Skotten är 4-0.

I straffläggningen är Almtuna starkast då Oscar Leijon räddar samtliga försök från AIK samtidigt som Richard Nilsson Sahlin och Carl Danielsson sätter sina straffar. Skotten är totalt 32-28.

-En bra genomförd match där vi kommer ut och vågar spela hockey och växer in i matchen rejält. Vi har bra energi och engagemang på isen och i båset. Vi gör en kanoninsats, säger Kalle Björklund och fortsätter:
-De sista sex minuterna blir vi lite väl avvaktande och släpper till ett par lägen och vågar inte fortsätta att spela.