Bellqvist återvänder

22 april 2021 20:30
Dam

Hon lämnade Almtuna för spel i Sandviken men nu kan vi meddela att Rebecca Bellqvist är tillbaka i Almtuna igen.


Backen Rebecca Bellqvist 18 år och vänsterskytt med SK Iron som moderklubb är klar för en återkomst i Almtuna. Säsongen 19/20 lämnade Rebecca Almtuna för spel i Sandviken. Första säsongen i Sandviken stod hon för 4 (3-1) poäng på 19 matcher i Sandvikens lag. Den gångna säsongen blev som bekant avbruten på grund av Covid19 och man hann bara med 4 matcher. Rebecca har varit med i Stålbucklan - som numera heter TV-pucken - hela 4 gånger och senaste gången 18/19 var hon lagkapten för Upplands tjejer. Nu återvänder alltså Rebecca till oss i Almtuna.

-Rebecca Bellqvist är en back med bra spelförståelse och hon har ett bra skott. Hon är alltid glad och positiv. Det är jättekul att Rebecca återvänder till oss efter att ha provat på Sandviken, säger Aleksandrs Semjonovs.

Vi ställde några snabba frågor till Rebecca.

Hur är känslan att vara tillbaka i Almtuna.
-Bara bra, Klubben och laget har förändrats, tjejerna får verkligen alla möjligheter att utvecklas med fri tillgång till Ultimate Performance Gym, Bra Tränare, Bus och mat vid matcher, fria hjälmar, handskar och övrig lagfärgad utrustning och avgiftsfritt.

Så du säger att laget har ryckt upp sig sedan du var här senast?
-Jag det är en jättebra stämning och alla är positiva, träningsvilliga och så är tränaren riktigt bra för laget. Allt känns proffsigt genom hela organisationen.

Du gillar tränaren förstår jag.
-Jo, det märks att han har kompetens. Han kräver disciplin och kräver 100% av oss på varje träning, i varje övning och laget tycker att det är kul och trivs med det.

 Hur ser du på lagets förutsättningar till nästa säsong?
-Det kommer att bli bra, laget är starkare än tidigare. Framför allt är nivån jämnnare men på en mycket högre nivå än tidigare. Sedan är det spännande med de utländska spelarna som är på väg in. Alltid kul med nya människor och kulturer och att få öva på engelskan.