PRESSRELEASE: AIS lånar in spelare från Djurgården.

12 augusti 2016 12:49

Almtuna IS och Sportchef Tobias Pehrsson kan idag presentera vilken spelare man kommer att låna in från Djurgården, Albin Lundin 20 år center/forward. Almtuna har kommit överrens med Djurgården om att låna Albin för hela den kommande säsongen 2016-17.


Sportchef Tobias Pehrsson uttrycker:
”Albin var hos oss ifjol och gjorde ett starkt avtryck och en viktig bidragande kraft i vårt lag, i vår grupp. Albin passar bra in i gruppen, ger positiv energi, är ödmjuk och vill utvecklas samt förbättra sitt spel. En spelare vars profil och karaktär tycker vi om att jobba med.”

Albin Lundin är 20 år gammal, 185 cm och 85 kg. En spelare som utvecklats i Djurgårdens organisation under juniortiden och som ifjol var utlånad till Almtuna IS. Ifjol spelade Albin 42 matcher, gjorde 7 mål och 8 assist, med det 15 poäng i sin första seniorsäsong. Till det spelade Albin 11 matcher i SHL med Djurgården. Nu har alltså klubbarna kommit överrens om ett nytt så kallat säsongslån, vilket innebär att Almtuna IS lånar Albin för den kommande säsongen.

Pehrsson fortsätter:
”Albin är en center, med bra defensiv och även offensiva kvaliteér. Jag skulle vilja säga en komplett ishockeyspelarespelare, som även kan spela forward. Vilket gör honom till en viktig del i vårt lagbygge och stärker vår forwards sida på ett positivt sätt. Jag har en plan för hur vi skall fortsätta utveckla Albins spel, med syfte att ta nästa kliv. En del som är viktig för mig och mina kollegor när vi tar hit spelare och vi är positiva till denna lösning med Albin Lundin.” Vi i Almtuna IS är väldigt glada att presentera denna lösning med Djurgården och välkomnar Albin Lundin till klubben och laget!

TOBIAS PEHRSSON
Sportchef
Almtuna IS