2 blytunga poäng med hem
Publicerad: 2020-01-24
Det blev seger efter förlängning borta i Karlskoga. Almtuna hade 5-1 men tappade till 5-5 innan Liljendahl kunde avgöra i förlängningen.

Det är två lag som känner på varandra från start. Almtuna reder ut ett numerärt underläge efter drygt 04:10 innan man sticker upp och skapar ett bra läge. Inget mål där men det kommer istället 07:34 då Harlestam håller sig framme på en retur framför mål och det är 0-1. Precis före powerbreak så har båda lagen varsitt bra läge utan att det blir mål. Vid powerbreak är skotten 3-4.

Almtuna drar på sig en utvisning strax efter powerbreaket och hemmalaget får tryck och skapar ett par bra chanser. Man har sedan fortsatt bra tryck även efter överläget. Men det är Almtuna som gör 0-2 efter 15:22 genom Mårtensson som först styr ett skott utifrån för att sedan kunna slå in returen i mål. BIK karlskoga svarar efter 18:34 då Karlsson kan slå in en retur från nära håll. Det är resultatet efter första perioden där skotten är 9-7.

Almtuna får en tidig spelvändning i andra perioden och 21:31 kan Mårtensson göra 1-3. Han kan direkt-stöta in passet från höger. Gästerna reder sedan ut en utvisning till innan Granlund står för en fräckis och lyfter en hemmaspelares klubba bakom förlängda mållinjen, tar pucken och går in framför mål för att skjuta in 1-4 24:47 i första krysset. Almtuna har sedan ett numerärt överläge utan att det blir mål och vid powerbreak är skotten 3-5.

När man på nytt får powerplay och spel hemmalaget även drar på sig ytterligare en utvisning så kan Haag i spel fem mot tre sätta 1-5 efter 33:51. Han kan från vänster tekningscirkel sätta pucken i mål. Hemmalaget som inte är nöjda med domsluten vid det målet satar sedan hårt framåt och 37:26 får Immo pucken i höger tekningscirkel efter en tekning och kan sätta 2-5 med ett snabbt skott. Det är vad lagen har med sig in i periodpaus. Skotten är 7-7.

I den tredje perioden få hemmalaget en kalasstart då Forsberg efter en snyggdragning kan gå in på mål och där även dra Arntzen för att sätta 3-5 efter 40:47. Almtuna har ett riktigt fint läge att göra 3-6 efter 48:42 men istället kommer 4-5 efter 49:49 genom Karlsson som går in från bakom förlängda mållinjen framför mål och kan sätta pucken i mål. Almtuna reder ut en utvisning efter 53:32 men 5-5 kommer istället efter 55:49 genom Forsberg som sätter kvitteringen efter ett snabbt skott efter vunnen tekning. Fler mål blir det inte. Skotten är 10-8.

I förlängningen har först Almtuna ett två mot ett läge och hemmalaget ett friläge innan Liljendahl efter 63:40 först träffar ribban för att sedan skrinna fram och slå in returen från nära håll till 5-6. Skotten är 2-2 och totalt 28-24.

Grattis till 2 viktiga poäng får man väl säga trots att ni tappade en stor ledning. -Det var sjukt viktiga poäng för oss. 6 mål på bortaplan bar offensiv vi är effektiva idag. Vi möter ligans bästa offensiva lag tillsammans med Modo och att dom gör mycket mål, det spelar ingen roll vilka dom möter för dom är starka framåt. Nej en riktigt bra laginsats med en bra offensiv och effektivitet, säger Martin Gudmundsson.

På förhand hade jag kanske inte räknat med seger. -Nej, men vi åker hit med en tunnare roster där vi saknar två ordinarie backar så det är jäkligt starkt. Samtliga gör en fantastisk bra arbetsinsats idag. Det var 2 välförtjänta poäng idag. Vi har mycket positivt att ta med oss från den här matchen, avslutar Martin Gudmundsson från bussen på väg hem.