Torsk mot Huddinge
Publicerad: 2019-08-14
Herr
Med sju av de mer tongivande spelarna hemma rådde vi inte på ett hungrigt Huddinge som gjorde sin säsongsdebut. Ett mål per period gjorde att hemmalaget Huddinge kunde ro hem en 3-0 vinst på onsdagskvällen.

Det syntes att Huddinge var sugna på att äntligen få komma igång med sin säsong - de var klart hungrigast och tog tag i taktpinnen direkt i matchen. Tidigt kom också ett powerplay för Huddinge som efter snyggt spel kunde skjuta in 1-0 efter 03:23 i öppen bur - målskytt Norman. Visst stack Almtuna emellan någon enstaka gång - framför allt mot slutet av perioden men ledningen för hemmalaget är fullt rättvis och skotten är 5-5.

{!A}

I mittenperioden fortsätter hungriga hemmaspelare föra matchen även om det kändes som att Almtuna var med lite bättre allt eftersom. 2-0 kom efter 35:41 genom Åhnelöv som skjuter ett inte allt för hårt skott som dock styr på Nyström när han försöker vara vägen för skottet och ställer Rosengren. Skotten är 8-7.

Tredje perioden börjar som de andra med ett hemmalag som för spelet. Men även här kommer Almtuna in i det mer efter ett tag. 48:02 kommer 3-0 genom Lehman som får fritt läge från höger och sätter pucken säkert i krysset bakom Rosengren. Almtuna har strax efter en puck inne som dock döms bort för spelare i målgården och matchen slutar 3-0 till hemmalaget. Skotten är 5-9 och totalt 18-21.

{!B}

Nikolai Belov gjorde debut i Svensk hockey och även om orken kanske inte helt finns på plats än så lovade debuten gott. Många gånger enkelt och säkert spel - sarg ut och ett lugn i agerande.

Matchens behållning sett ur Belov perspektiv är två stycken en-mot-en lägen där han stängde dörren för Huddinge-spelarna. Vid det första tillfället så ser det ut som att han bara står där och när motståndaren försöker passera så stoppas han av en höft. Vid det andra tillfället så tyckte han bara fram bröstet och Huddinge-spelaren for rakt ner i isen - men reste på sig och drog av ett stort smajl innan han åkte för att byta. Det är synd att vi inte kan bjuda på några klipp från dessa situationer.

Nu väntar Timrå på bortaplan på fredag för Almtunas del.