Jacob Svensson är hemma igen

23 juli 2021 13:58
Herr

Efter två säsongers utflykt till AIK är han tillbaka i Almtuna igen. Jacob spelade back i princip hela senaste säsongen han var här och det är i de positionen han nu är tänkt att spela på igen.


Jacob Svensson 22 år med Tierp som moderklubb är tillbaka i Almtuna. Jacob kom till vår juniorverksamhet säsongen 14/15 och det blev drygt 2 säsonger med A-laget innan han styrde skridskoskären till AIK till säsongen 19/20. I AIK där han var skadad större delen av första säsongen har han stått för 35 poäng på 78 matcher inkluderat årets slutspel. Jacob fick även prova på spel med J20-landslaget säsongen 17/18 - tre matcher och tre assist blev facit då.

Jacob har större delen av sin karriär spelat som forward/center men sista säsongen hos oss fick han vikariera som back och gjorde det på ett riktigt bra sätt. Jacob är därför värvad för att spela back hos oss nu. Kontraktet är på två år.

- Det känns väldigt roligt att Jacob väljer att komma tillbaka till Almtuna. Han har haft en fin utveckling i AIK under dom två senaste säsongerna. Vi kommer att spela Jacob som back kommande säsong och vi ser stor utvecklingspotential i honom som en offensiv back, säger Björn Danielsson.

- Jag trivs grymt bra i den här klubben och staden. Det känns riktigt bra att komma hem. Sist jag var här så spelade jag back hela säsongen och jag tyckte att det var grymt roligt så när den möjligheten dök upp igen så kändes det jätte bra att hoppa på det, säger Jacob Svensson.