En femetta mot Malmö
Publicerad: 2022-04-03
J20-laget tog ett stort kliv mot j20 nationell idag när man via en riktig femetta besegrar Malmö idag. Man är det starkare laget och styr matchen till större del. En dipp i slutet av andra perioden skapar spänning i matchen men efter 3-1 i tredje perioden var det hemmalaget som styrde och ställde igen för att till slut vinna med 5-1.

Malmö drar på sig en utvisning efter 01:18 och då kan Didrik Lif göra 1-0 efter 02:54 när han slår in en retur från nära håll på höger sidan. Efter 07:28 är det Almtuna som får besöka botbänken under överläget så drar gästerna på sig en ny utvisning då klockan visar 08:39 men inget mål kommer under utvisningarna.

Tiden rullar på och båda lagen skapar lägen. Ny utvisning på Malmö efter 13:46 som man reder ut. Strax efter överläget har Almtuna ett dubbelläge för utökad ledning men gästernas målvakt är vaken. Sedan har hemmalaget ett avslut i ramen efter att spelet vänt fram och tillbaka.

Med cirka 18 minuter spelat så har Malmö en lurig puck som mycket väl kunnat ta på Anton Danell i målet och styra in men lagen hat 1-0 med sig in i pausvilan och skotten är 15-2 vilket också speglar matchen ganska bra då hemmalaget är det bättre laget.

Almtuna startar andra perioden bra och efter 22:38 kan Carl Danielsson göra 2-0 på en retur från nära håll framför målet. Hemmalaget drar sedan på sig en utvisning efter 25:14 men Malmö drar sedan på sig en de också när Almtuna vänder upp i anfall efter 25:24.

I spelet fyra mot fyra skapar Malmö ett bra läge där Anton Danell är med och ser till att stänga målet. Strax efter har Almtuna ett bra läge men inget mål där heller och utvisningarna är resultatlösa.

Tiden rullar på och det är hemmalaget som för det mesta av spelet. Gästerna är dock inte ofarliga när dom kommer upp i anfall. 15:23 kommer ett hårt skott rakt i masken på Malmös målvakt Louis Ingvordsen som faller men han reser sig efter ett tag igen.

Gästerna har sedan en bra period och ligger på i Almtunas zon och skapar lägen och en reducering till 2-1 kommer 38:03 genom Morris Rosenberg efter ett skott utifrån med trafik framför mål. Cirka 39:30 är det inte långt borta att Almtuna utökar sin ledni ng efter en styrning framför mål Spelet vänder och Malmö skapar också bra lägen. 2-1 är vad lagen har med sig in i pausvilan. Skotten är 13-11.

Gästerna som måste gå för kvittering startar tredje perioden bra och har ett litet övertag sett till spelet inledningsvis. Men det är Almtuna som gör 3-1 efter 45:03 genom Max Mattson. Det är ett skott utifrån och i trafiken framför mål så hittar pucken nätet bakom gästernas målvakt. 48:26 så åker Carl Danielsson slalom genom gästernas försvar och sätter 4-1 från högersidan.

Hemmalaget har momentum nu och styr matchen. Tiden rullar på och 52:31 drar Almtuna på sig en utvisning men gästerna kan inte utnyttja överläget. Malmö har ett skott i ramen med dryga fyra minuter kvar att spela. Sedan kan William Gustafson ta till vara på en retur som han skickar in i nät efter 56:25 och vi har 5-1. Reste av matchen spelas av och Almtuna vinner en klar seger. Skotten är 11-9 i perioden och totalt 39-21.

Nu är doften av J20 Nationell stark men det är inte klart än. Laget måste fortfarande plocka poäng för att vara säkra på att hamna topp två i serien.

Nästa match är hemma mot Färjestad på onsdag 19:00. Se till att ta er till hallen för att hjälpa killarna till dom poäng som krävs för att ta steget upp i J20 Nationell.