PRESSRELEASE: AIS signar upp back för kommande säsong

20 mars 2017 14:52

Almtuna IS kan idag presentera en kontraktssignering för kommande säsong 2017-18, det är backen Erik Flood. Erik som under säsongen värvades in från Mora IK. Erik Flood 22 år gammal har signerat ett ettårsavtal.


” Erik Flood tog vi in under slutdelen av säsongen och före transferfönstret stängdes, en spelare som har kommit bra in i laget. Har bidragit med ett stabilt bra backspel, vilket vi är nöjda med. Därför känns det rätt att fortsätta med Erik in i framtiden och kommande säsong.”

Erik Flood är född 1996, är 183 cm och 85 kg. Erik kommer ifrån Dalarna och Borlänge där hans ishockeygrund lades. Under Hockeygymnasiet spelade han i Modos J18 och J20 lag och han även representera Sverige i U16 landslaget. Erik lånades sedan ut till Mora IK i Hockeyallsvenskan där han spelat de två senaste säsongerna 2015-16 och 2016-17.

”Vi ser Eriks potential i spelet med puck, en skicklig spelare som ändå värdesätter det defensiva spelet. En stabil tvävägsback helt enkelt. Samtidigt ser vi en stor utvecklingspotential i Erik och där upprättar vi en bra plan för att utveckla Erik vidare.” Vi hälsar Erik välkommen in i Almtuna IS och den kommande säsongen!

bild: Peter Bohlin

TOBIAS PEHRSSON
Sportchef
Almtuna IS