J20 föll tungt i premiären
Publicerad: 2020-09-26
Premiären bjöd på en målmässigt jämn match där gästerna avgjorde sent och vände hem med en 4-3 seger i bagaget.

Nacka brukar kunna stöka till det för vårat J20-lag och kvällens premiär i serien blev just en sån match. Gästerna kunde ta med sig alla poäng hem sedan man avgjort matchen efter 58:30 och segskytt blev Christopher Rezene Hjamarsson.

Almtuna öppnade annars målskyttet i matchen och premiärmålskytt i årets seger blev Melker Kull - han står för kvitteringen till 3-3 i sista perioden också. Nacka kom igen i första perioden och tog ledningen innan Richard Nilsson-Sahlin kunde kvittera med bara 3 sekunder kvar av första perioden.

Drygt halvvägs in i matchen tog Nacka ledningen igen. I inledningen av tredje perioden kom kvitteringen för Almtuna men Nacka fick sista ordet då man kunde avgöra med sitt 3-4 mål med 01:30 kvar av matchen. Skotten vinner Almtuna med 30-25.

-En typisk premiär där spelet hängde sig och istället för att gå tillbaka till grunderna så försöker vi hitta på egna saker för att bryta mönstret, säger tränare Robin Pettersson efter matchen och fortsätter:
-Nacka hade gjort sin läxa och föll med sina spelare så det låste sig mycket. En lärorik match för oss där vi insåg hur mycket det krävs av oss och hur vi måste tävla för att nå våra mål i år. Det var en mycket tung förlust.