Powerplaymål sänkte Almtuna
Publicerad: 2020-09-12
Vita Hästen tog effektivt tillvara på sina numerära lägen ikväll - man var 50-procentiga och satte sina samtliga mål i spelformen. Matchen slutade 3-0 till hemmalaget.

Almtuna drar på sig två tidiga utvisningar och i det andra överläget för hemmalaget så kan Kim Johansson sätta 1-0 efter 04:47. Det är ett skott utifrån med trafik framför mål som sitter högt. Almtuna får sedan chansen att spela fem mot tre två gånger i drygt 40 sekunder och har en puck i ramen. men det står 1-0 efter första perioden där skotten är 6-5? Det rapporterades inga skott för Almtuna vilket inte stämmer.

Den andra perioden blir mållös men vi noterar ett skott i målramen för Vita Hästen efter 26:50. Almtuna hade en chans i numerärt överläge då drygt halva perioden var spelad. Vita hästen fick sedan chansen i spel fem mot tre under två minuter med knappt fyra minuter kvar av perioden men inga mål faller som sagt. Skotten är 16-11.

Hemmalaget drar på sig två utvisningar i den första delen av tredje perioden utan att Almtuna lyckas ta till vara på det. När sedan Vita Hästen får chansen i numerärt överläge så tar man till vara på det då Karl Pålhsson kan göra 2-0 efter 50:24.

Hemmalaget spelar över centrallinjen från vänster till höger och skott som går in bakom Hanses. Vita Hästen får sedan chansen i spel fyra mot tre och då kommer också 3-0 efter 53:54 genom Holmström. Det är näst intill en kopia på 2-0 målet som ger Holmström läget där han nyper till direkt. Skotten i perioden är 12-9.

-Jag tycker att fem mot fem är det ändå ett steg framåt jämfört mot senast. Vi tappar för mycket energi på att dom gör mål i powerplay ochatt vi inte tar till vara på våra chanser. Vi förlorar matchen i special teams idag, säger Robert Kimby och fortsätter:
-Ock så tycker jag att vi behöver jobba litegranna på att bli nogrannare i vart vi tappar puck och så vidare.