Straffar särade lagen åt
Publicerad: 2019-08-16
Kvällens träningsmatch uppe i Timrå fick avgöras efter straffar. Det stod 1-1 efter full tid och straffar och väl i straffläggningen så var hemmalaget effektivare och kunde ta hem segern med 2-1.

Timrå startar matchen bäst och det ger dom också ett par powerplay som Almtuna dock reder ut. Almtuna kommer tillbaka och har också de ett numerärt överläge där man har en puck i stolpen. Men matchens första mål dröjer till 19.52 då Nyström snappar upp en passning högt i egen zon och Pentler följer med upp i ett två-mot-ett läge. Nyström passar från högra sidan till Pentler som kan skjuta in pucken bakom Brattström i hemmalagets mål - 0-1 vilket är resultatet efter första perioden.

Den andra perioden bjuder på ett mål den också. Det är hemmalagets Albin Lundin som kan sätta pucken från nära håll efter en fin backhandspass från Dahlén och det är kvitterat till 1-1 efter 31:29.

Det bjuds inga mål i tredje perioden och inte heller i förlängningen där Almtuna har ett powerplay.

Det hela avgörs istället på straffar där man körde tre straffar i var - det behövdes dock bara fyra straffar då Haag och Liljendahl inte kunde överlista Brattström i hemmamålet medan Wahlgren kunde göra en tunnel på Eliasson och Dahlén lägga in en backhand. Det gör att Hemmalaget vinner med 2-1 efter straffar.

-Som helhet så är det en match där vi spelar ett stabilt försvarsspel och håller Timrå på utsidan. Dom kommer inte i jättemycket flygande anfall som dom vill göra utan vi tightar till mittzon på ett jättebra sätt. Killarna underkastar sig det jobbet på ett föredömligt sätt, säger Martin Gudmundsson och fortsätter:
-Som helhet är vi nöjda med grunderna som vi har jobbat med i försvarsspelet och linjerna som vi vill ha där. Vi står upp i bra lägen i mittzon, Timrå får dumpa mycket puckar på oss och vi löser många situationer ute på banan på ett bra sätt. Killarna hjälper varandra med bra understöd och skridskoåkning - ett bra betyg till försvarspelet idag.

Just försvarsspelet är det som man hittills lagt fokus på under träningarna. Anfallsspelet och powerplay kommer man att träna på senare.

Timrå - Almtuna 2-1 (0-1, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0)
Utv.: TIK 3x2 AIS 3x2 Med reservation för fel
Skott: 25-23 (7-8, 10-3, 8-12, x-x, x-x)

19:52 0-1 Oscar Pentler (Hirsch, Nyström)

31:29 1-1 Albin Lundin (Dahlén)

65:00 2-1 Tim Wahlgren Straffslag