Förlust i sista matchen

12 april 2022 21:35
Junior

Ett något reservbetonat J20-lag kunde inte säkra seriesegern i säsongens sista match. Färjestad kunde ta hem segern med 3-2 i sin hemmaborg. Men vårt J20-lag säkrade avancemanget till J20 Nationell senast lagen möttes så förlusten tar nog inte så hårt på killarna.


I den första perioden så drar Almtuna på sig en utvisning 14:35 men man reder ut det underläget. Hemmalaget kan istället ta ledningen med 1-0 efter 17:48 genom Erik Müller som efter en inbrytning från höger hittar luckan bakom Oscar Leijon med ett avslut från slottet.

Almtuna och Emil Jordahl svarar dock på det efter 19:12 - Emil Jordahl kommer på vänstersidan och drar försvararen för att sedan sätta pucken bakom Vilgot Holm i hemmamålet och vi har 1-1. Skotten i förstaperioden är 114-9.

I andra perioden dröjer det till 39:57 innan nästa mål kommer och det är Oliver Pentler som helt ren framför mål i powerplay kan lägga in pucken till vänster om målvakten. Lagen saknar dock inte chanser i perioden - bland annat noterar vi varsitt fritt läge där målvakterna går segrande ur kampen. Skotten i andra perioden är 12-16.

I den tredje perioden så kan Sigge Grunditz kvittera till 2-2 efter 43:42 sedan han skrinnat in i anfallszon och avslutar från högersidan intill första stolpen. Vi noterar ett friläge för Almtuna efter cirka 05:15 men hemmalagets målvakt vinner den kampen.

51:41 kan Sigge Grunditz ge hemmalaget en 3-2 ledning med ett skott från snäv vinkel på högersidan. Strax efter får Almtuna chansen i powerplay men kan inte utnyttja överläget. Tiden rullar på och Almtuna försöker komma åt en kvittering. 59:17 plockar man ut Leijon ur målet och 59:37 drar hemmalaget på sig en utvisning men matchen slutar 3-2 till Färjestad. Skotten i tredje perioden är 12-8 och totalt 38-33.

Ett något reservbetonat Almtuna kunde alltså inte säkra seriesegern genom seger ikväll. Nu får man vänta till dess att Malmö spelat sin match mot Karlskrona i morgon för att veta om man slutar etta eller tvåa i kvalserien. Men det spelar nog killarna mindre roll eftersom man säkrade avancemanget till J20 nationell på hemmaplan senast lagen möttes.

- Man kan väl säga att det saknades det där sista idag. Vi har lagt in så mycket av oss själva under det här kvalet, eller egentligen under hela säsongen. Vi har sista veckorna grävt enormt djupt i oss själva. När vi så blev klara för J20 Nationell i onsdags så släppte allt. Bubblan vi levt i sprack. Killarna har med all rätt firat en helg, så att begära det lilla extra var svårt idag, säger Jimmy Anderström.

- Trots det så gör killarna ändå allt de har för dagen, och det var en jämn match som kunde gått åt båda håll. Det spelar heller ingen om vi blir etta eller tvåa. Vi har gjort något ingen annan har gjort på många år. Vi har ett gäng hjältar som spelat upp Almtuna i en serie de inte spelat i sedan 2007.

- Vi ska njuta ett tag, sen börjar förberedelserna för J20 Nationell och allt det innebär inom kort.

- Vill tacka alla som stöttat oss genom året, framförallt ska grabbarna ha det största berömmet. Rödvita hjältar för alltid.