Inför Väsby – träningsmatch

23 augusti 2019 10:46
Herr

Ikväll är det dags för nästa träningsmatch då gamla trätobrodern Väsby kommer till Gränbyhallen. Den som hängt med några år minns säkert många duster mot ”Vilda Väsby” som de kallades. Väsby som gjorde det som skulle vara omöjligt för en liten klubb som Väsby på den tiden – tog sig upp i högsta serien.


Minns du dusterna mot Väsby på 80-, 90- tal och början på 2000-talet? Det var ett av lagen som man absolut inte ville förlora mot – derby känslan var hög hos många på den tiden. När Almtuna tog steget upp i HockeyAllsvenskan säsongen 02/03 skildes lagens väg åt och sedan dess har lagen inte mötts i tävlingssammanhang. Nu möts man återigen även om det bara handlar om en träningsmatch.

Säsongen 86/87 gjorde Väsby ”det omöjliga” och chockade många med att ta steget upp i högsta serien. Väl där slog man tyvärr bottenrekord med en seger och en oavgjord match – 22 1 1 20 57-117 3 blev tabellraden. Det är för övrigt en tabellrad som liknar den för Almtuna när man 62/63 spelade i högsta serien och trillade ur med minsta möjliga marginal – i mål. 14 1 1 12 34-81 3 blev Almtunas tabellrad då. Vid en snabb titt i truppen för Väsby säsongen 87/88 så hittar vi Torbjörn Mattsson – backen som” sköt som en häst sparkar” och han har även spelat i Almtuna en säsong. Många andra namn i Väsby från den tiden kan säkert ni som var med på den tiden räkna upp och minnas.

Tittar vi snabbt i Väsbys laguppställning för säsongen 86/87 så hittar vi backen Tomas Åsell som är pappa till Calle Åsell i dagens Almtuna – en trög back som sonen uttrycker det. Calle Åsell och Tobias Liljendahl i Almtuna har för övrigt båda två ett förflutet i Väsby. I Väsbys trupp finns Oliver Horrsell och Eliott Lorraine som båda två har ett förflutet i Almtuna.

Väsby kom förra säsongen 3 i Östra serien bakom Hudiksvall och Huddinge. I Allettan Norra placerade man sig sedan sexa och åkte sedan ur i play off 1 mot Forshaga. Kvalmatcherna mot Forshaga var målmässigt jämna historier – 5-4 och 3-2 till Forshaga.

Väsby slog Enköping i en träningsmatch med 7-2 men rapporter säger att det var jämnare än så vilket skottstatistiken också antyder - 35-36.

Lagledningen meddelade redaktionen igår att tanken är att Per Svensson, Stefan Lassen, Tony Mårtensson och Pontus Johansson inte spelar mot Väsby. Däremot kliver Victor Aronsson in i sin första träningsmatch för säsongen samt Hugo Lindman Gustafsson, Emil Hedström och Leon Larsson. Laget tränar på förmiddagen med både fys och ispass för att sedan ställas mot Väsby på kvällen.

Det kostar 50 kronor att se matchen på plats i Gränbyhallen. Kan du inte vara på plats så sänds matchen på webben HÄR. Att se sändningen kostar 59 kronor.