Övertidsförlust mot AIK
Publicerad: 2022-09-18
Herr
Det blev förlust i förlängning hemma mot AIK ikväll. I powerplay och spel fyra mot tre kunde gästerna avgöra och kan därmed vända hem med en 3-2 seger.

Första perioden
Spelet rullar på och båda lagen skapar sina lägen. Det blir Almtuna som öppnar målgörandet. Det är Westerlund som förvaltar en retur framför målet efter ett avslut utifrån och det är 1-0 efter 07:32. Strax efter har även Øby-Olsen ett fint läge. AIK kan sedan svara och göra 1-1 efter 10:56 genom Semjonovs. Det är en puck som till slut går i en båge över Andrén och in.

Sedan kommer Almtuna i ett två mot noll läge efter stark skridskoåkning - Øby-Olsen till höger passar till Golovkovs som från nära håll slår in 2-1 efter 11:32.Almtuna drar på sig matchens första utvisning 13:05 som man reder ut. Lagen har 2-1 med sig in i periodpausen och skotten är 7-11.

Andra perioden:
Även andra perioden startar med spel där båda lagen ställer frågor till respektive målvakt. Hemmalaget drar sedan på sig sin andra utvisning i matchen efter 24:39 men reder ut även denna. 28:42 drar AIK på sig sin första utvisning och här får Andrén kliva fram på ett friläge för gästerna i det numerära underläget och håller även tätt bakåt. Även efter utvisningen har hemmalaget en stunds tryck mot gästernas mål.

34:25 på klockan har Proos friläge men Endre vinner den kampen. Spelet böljar nu och lagen byter chanser. 35:11 drar hemmalaget på sig en utvisning sommar håller tätt bakåt i. AIK drar sedan på sig en utvisning när Almtuna blivit fulltaliga men även dom håller tätt bakåt. Perioden blir mållös och skotten är 9-13.

Tredje perioden:
AIK kan kvittera till 2-2 efter 41:46 genom Nord som blir ren på högersidan och lyfter upp pucken vid första stolpen när han bryter in framför målet. Spelet flyter sedan på och lagen turas om att gå framåt för att skapa chanser. AIK drar på sig en utvisning 49:34 och Endre i gästernas mål kliver fram flera gånger och räddar - Almtuna har även ett avslut i målramen.

Med 12 sekunder kvar av första utvisningen dar man på sig en till utvisning. Här tar Almtuna timeout - AIK vinner dock första tekningen och första utvisade kan komma in i spel igen. Hemmalaget skapar ett par bra lägen sedan men AIK rider ut stormen. På slutet går båda lagen för ett avgörande - hemmalaget har några fler lägen. 59:06 drar hemmalaget på sig en utvisning och nu tar AIK en timeout men det är 2-2 efter 60 minuter spelade. Skotten är 9-8.

Förlängning:
AIK börjar spela fyra mot tre i dryga minuten och 60:58 kan Gynge sätta 2-3 i öppet mål efter snyggt spel. Skotten är 0-2 och totalt 25-34.

Det var sett tills senaste tidens matcher ett klart steg framåt för Almtunas del ikväll. Det är en match där så väl Almtuna som AIK hade kunnat ta hem segern i ordinarie tid.