Oskar Asplund förlänger

31 mars 2022 12:58
Herr

SHL-klubbar och NHL-scouter har haft ögonen på talangfulle backen Oskar Asplund sedan han etablerade sig i herrlaget. Nu kan vi meddela att Oscar Asplund bestämt sig för att fortsätta att spela i Almtuna och HockeyAllsvenskan.


Egna produkten Oskar Asplund slog sig in i herrlaget säsongen 2020/21 och har visat att han är värd sin plats. Utvecklingen har stadigt gått i rätt riktning och både SHL-klubbar och NHL-agenter har har ögonen på honom. Framtiden ser ljus ut för backtalangen och nu har han förlängt sitt kontrakt med oss i Almtuna över den kommande säsongen.

Den gångna säsongen stod talangfulle Asplund för 14 (3-11) poäng i Almtuna. Han gjorde också SHL debut i Rögle som lånade in honom i en match på grund av egen backbrist. Han har tidigare representerat Sverige på U17- och U18-nivå samt blev nyligen uttagen i U19-landslagets trupp i en fyrnations turnering.

- Oskar är en smart, skicklig och väldigt talangfull back. Han sett isen väldigt bra och sätter alltid sina medspelare i bra lägen. Han har efter sitt fina spel i år fått testa på spel i SHL och juniorlandslaget, säger Tony Mårtensson.

- Trots uppvaktning från andra klubbar väljer han att förlänga sitt kontrakt med Almtuna och självklart är vi väldigt glada att han vill fortsätta sin hockeyresa här.