Marcus Karlström förlänger

14 april 2022 15:58
Herr

Marcus Karlström lämnade oss efter två säsongers spela här för spel med HV71 till den gångna säsongen. Men Marcus ingick sedan i en bytesaffär mellan klubbarna och återvände under senare delen av säsongen. Nu har Marcus Karlström förlängt sitt kontrakt med oss över den kommande säsongen.


Sedan Marcus Karlström kom till oss inför säsongen19/20 så har han växt och utvecklats hela tiden. Marcus har varit viktig för vårt lag och är en tvåvägs-back som gillar att delta i offensiven. Säsongen 20/21 stod Karlström för 31 (4-27) poäng hos oss och det gjorde att han blev eftertraktad av andra klubbar - det blev HV71 som fick honom till sin trupp till den gångna säsongen.

Men i HV71 blev speltiden samt poängskörden mindre och i senare delen av säsongen så ingick han i en bytesaffär där Andreas Söderberg hamnade i HV71 och Marcus Karlström kom tillbaka till oss. I HV7 blev det 5 (0-5) poäng på 31 matcher den gångna säsongen och på de avslutade 18 matcherna i Almtuna för hans del så blev det 11 (3-8) poäng. Nu har Marcus bestämt sig för att fortsätta spela för oss den kommande säsongen.

- Att Karla väljer att förlänga sitt kontrakt med Almtuna betyder oerhört mycket. Han blir en stor och viktig del av nästa säsongs lag. Marcus är en härförare på isen och en ledare i omklädningsrummet. Han är en allround back med en vass offensiv och fin klubbteknik. Karlström kan användas i alla spelformer där hans skicklighet i powerplay och sätta sina medspelare i bra lägen sticker ut, säger Tony Mårtensson.

- Jag är glad över att vara kvar i Almtuna. Det kändes rätt och som det bästa beslutet för mig. Jag är väldigt taggad och förväntansfull inför nästa säsong och tycker att det ska bli väldigt roligt att dra igång snart, säger Marcus Karlström.