J18: Även Skellefteå besegrades
Publicerad: 2020-01-19
J18-killarna stod för en ny strong insats när man besegrar Skellefteå hemma med 4-1 idag. Det var länge jämt och spännande men när Skellefteå på slutet tog ut målvakten kom 3-1 och av bara farten 4-1 lite senare.

I den första perioden drar Skellefteå på sig två utvisningar som går i varandra och i spel fem mot tre kan Didrik Lif ge hemmalaget ledningen med 1-0 efter 08:52. Almtuna reder sedan ut ett numerärt underläge drygt halvvägs in i perioden. Men inget mer mål kommer och lagen har 1-0 med sig in i periodpaus. Skotten är 13-5.

I mittenakten så drar Skellefteå på sig en tidig utvisning och då kan Richard Nilsson Sahlin öka på hemmalagets ledning till 2-0 efter 23:19 med en man mer på banan. Skellefteå kan sedan reducera till 2-1 efter 33:15 genom Zeb Forsfjäll. Det är också ställningen efter två perioder och skotten är 6-10.

Den tredje perioden inleds med att Almtuna drar på sig två utvisningar med några minuters mellanrum men dessa reder man ut. Sedan är det Skellefteå som drar på sig en utvisning men denna gång till skillnad från tidigare numerära överlägen så kan inte Almtuna få in pucken bakom Nils Wallström i gästernas mål.

Skellefteå tar timeout efter 56:13 och plockar efter vunnen tekning ut målvakten i ett försök att kvittera men då kan Oliver Pentler sätta 3-1 i öppen kasse efter 56:41. Målvakten är sedan tillbaka i spelet igen och 57:22 håller sig Erik Andersson framme och fastställer slutresultatet till 4-1 för Almtuna. Skotten är 10-10 och totalt 29-25.

-En ruskigt bra och stabil insats av killarna. Det var toppklass på diciplinen i spelet utan puck. Konsekvent och rakt spel med puck gör att vi till sluttröttar ut Skellefteå och vinner rättvist sett över hela matchen, säger Serhan Cicek.