En femetta mot Tingsryd
Publicerad: 2022-09-30
Herrlaget bjöd verkligen på en härlig fredagskväll när man besegrar Tingsryd hemma med 5-1. Jacob Svensson är hetare än hetast och gör ett hattrick och har en assist ikväll.

Första perioden
Bra fart på lagen inledningsvis och man skapar varsitt läge. Det blir hemmalaget Almtuna som tar ledningen med 1-0 efter 02:10 genom Norbäck som får fritt läge från höger efter pass över centrallinjen. Tingsryd drar på sig en utvisning 06:14 men reder ut det enkelt - hemmalaget har en het chans i slutet av utvisningen. 2-0 kommer dock efter 09:57 genom Hertzberg som styr in en puck framför mål.

Almtuna drar på sig sin första utvisning 13:18 som man reder ut även om gästerna skapar några fina lägen. 16:37 drar Tingsryd på sig en utvisning och då kommer 3-0 efter att Svensson styrt in avslut från blå - tiden är 17:40. Det blir sedan en utvisning på hemmalaget när det är ett bra reduceringsläge för Tingsryd som följer med in i andra perioden. Skotten är 13-7.

Andra perioden
Hemmalaget reder ut kvarvarande tid i numerärt underläge. Spelet rullar på och lagen har sina lägen innan Almtuna drar på sig en utvisning 25:54 men reder ut även den. Det r gästerna som har momentum i matchen och ligger på i anfallszon - samtidigt så försvarar hemmalaget sig bra.

Almtuna får sedan spela med en man mer efter 33:23 men det är dåligt spel av hemmalaget/bra gjort av bortalaget som reder ut det hela. Det är helt klart bortalagets period men i slutet har Norbäck ett friläge där Rydén i gästernas mål går segrande i duellen. Lagen har fortsatt 3-0 med sig när perioden är över. Skotten är 8-12.

Tredje perioden
Almtuna kan utöka till 4-0 42:47 - direkt när man får chansen att spela med en man mer. Det är riktigt snyggt spel efterverkning som ger Svensson fritt läge framför mål och han gör inget misstag.

Tiden rullar sedan på och när gästerna drar på sig en ny utvisning så kommer 5-0 50:34 och det nästan en kopia av föregående målet. Matchen är så klart vunnen men Tingsryd ska hinna med att reducera och fastställa slutresultatet 5-1 i powerplay 55:29 genom Gradin som från vänster hittar luckan bakom Andrén. Skotten i tredje perioden är 13-11 och 34-30 totalt.