Calle Åsell förlänger

30 juli 2020 11:57
Herr

Calle Åsell kom till oss inför förra säsongen och det var nog inte många som väntade sig den utveckling han fick här. Det gav också uppmärksamhet hos supportrarna som belönade honom tillsammans med hans kedjekamrater Mattias Johansson och Sebastian Fakt med ”Johan Berggren award”. Nu är det klart att han fortsätter i Almtuna.


Calle Åsell kom till oss som en relativt anonym spelare men växte under säsongen fram till en av de viktigaste kuggarna i laget. För att sno ett uttryck - ”från gråsten till guld”. Åsell, Johansson och Fakt fann kemi som kedja och de stod för hårt arbete i varje byte vilket också gav utdelning över säsongen för dem.

Calle hade innan han kom till oss stått för 23 poäng på 173 HockeyAllsvenska matcher och den gångna säsongen tangerade han den poängsumman på endast 51 matcher - ett prydligt personligt rekord för en säsong då han tidigare som mest haft 8 poäng på en säsong i HockeyAllsvenskan. Lägg till att han var lagets bäste i plus/minus statistiken med +4 och sexa i den interna poängligan med sina 23 (4-19) poäng. Vi kan nu konstatera att han valt att förlänga sitt kontrakt med oss över 1 år.

-Grymt kul att vara kvar i Almtuna ett år till och jag är otroligt inspirerad till att spinna vidare på förra säsongens framsteg. Det är en liten nytändning i föreningen nu med nya tränare och nya spännande spelare i truppen, vi ses i vinter, säger Calle Åsell.

-Kul att Calle valt att stanna och utvecklas hos oss. Han gjorde en grym säsong i fjol och kommer att utvecklas ännu mer denna säsong. Calle är en glädjespridare i omklädningsrummet och bidrar både på och vid sidan av isen, säger Björn Danielsson.