Inför AIK - hemma

21 september 2019 21:50
Herr

Det är tätt på given direkt i HockeyAllsvenskans inledning - på söndagen spelas andra omgången och kommer AIK till Gränbyhallen. Kommer Almtuna igen efter premiärförlusten och kan ta en seger mot ett AIK man historiskt har svårt mot på hemmaplan?


Premiären i fredags måste man lägga bakom sig snabbt då det redan på söndagen är match mot AIK på hemmaplan. Ett AIK som redan spelat två matcher och har inkasserat två förluster - Vita Hästen 1-2 hemma och Västerås 2-5 borta.

AIK har precis som Almtuna byggt om stora delar av sitt lag och sänkt spelarbudgeten. I laget hittar vi Almtuna-bekanta namn som Johannes Jönsson, Jacob Svensson, Oscar Milton, Henrik Rommel och Sebastian Frantz.

AIK hade under sin försäsong problem att få igång sin målproduktion i matcherna. Man har hunnit spelat två matcher i seriespelet som sagt och det har väl inte riktigt lossnat där än - 3 mål. Matchen mot Almtuna lär bli speciell för framför allt Oscar Milton och Jacob Svensson men även Sebastian Frantz som ju alla spelade i Almtuna den förra säsongen.

Ser vi tillbaka i tiden så har AIK haft det lätt i Gränbyhallen - sedan säsongen 15/16 så har man till exempel endast två förluster i ordinarie tid. En tabellrad med Almtuna-ögon sedan 15/16 ger: 9 2 1 0 0 6 19-27 (-8) 8. Förra säsongen slutade matcherna mot AIK i Gränbyhallen 4-2 och 0-1.

Laget behöver allt stöd dom kan få och därför är du viktig - ta med dig några vänner och bekanta för att heja fram laget i jakten på poäng. AIK kommer sin vana trogen till Uppsala med ett gott stöd av sina suporters.

Almtuna har full trupp att tillgå mot AIK så när som på Teodor Nyström då han spelade med J20-laget under lördagen och skall spela med Wings på söndagen. Laget tas ut under matchdagen.