Håkanson förlänger

30 april 2021 11:35
Herr

Oliver Håkanson är precis som Oscar Leijon en ung lovande målvakt som fick chansen vid några tillfällen i vårt A-lag den gångna säsongen. Vi kan nu meddela att även Håkanson förlängt sitt kontrakt med oss.


Målvakten Oliver Håkanson 19 år och vänsterplock med Linköpings HC som moderklubb förlänger sitt kontrakt. Oliver har förutom moderklubben även representerat Göta/Traneberg U16, Djurgårdens U16 och J18 samt Almtuna J18, J20. Håkansson gjorde A-lagsdebut förr förra säsongen då han fick hoppa in i målet efter första perioden borta mot Modo. Den gångna säsongen hann Oliver stå 3 matcher i J20-laget, 5 matcher i A-laget och 8 matcher i Hockeyettan med Sollentuna samt 1 av deras kvalmatcher där de sedan åkte ur serien. Nu är det klart att han förlänger sitt kontrakt med Almtuna över två säsonger.  

-Det känns riktigt kul att få förtroende och att förlänga med Almtuna. Jag känner att jag har fått en hel del erfarenhet inom seniorhockeyn detta år och att jag har tagit steg framåt i min egna utveckling. Jag ser fram emot de två kommande säsongerna i Almtuna, säger Oliver Håkansson.

-Oliver är en talangfull målvakt som är målinriktad, jobbar hårt och tävlar varje dag. På isen är han en atletisk och explosiv målvakt med fin teknik. I de spelande delarna av målvaktsspelet är Oliver taktiskt medveten, säger målvaktstränare Sebastian Jonsson och avslutar:
-Jag är glad att Oliver vill fortsätta sin resa i Almtuna. Vi har ett bra samarbete som vi skall fortsätta att utveckla.