Förlust i J18s seriepremiär
Publicerad: 2022-09-25
Det blev en seriepremiär på hemmaplan som var tät målmässigt. När krutröken hade lagt sig så stod gästande Täby som segrare med 3-2.

Den första perioden bjuder först på ett numerärt överläge för Almtuna medan Täby får två stycken överlägen varav ett i spel fem mot tre i två minuter utan att målnollan spräcks i matchen. 0-1 kommer sedan med 16:14 på klockan genom Nils Brisheim då båda lagen är fulltaliga. Almtuna kan dock 1).04 kvittera när man är en man mer för andra gången och målet står Cedrilk Johansson för. Skotten i perioden är 8-13.

Andra perioden bjuder även den på flera utvisningar och 31:34 kan Frantisek Broz sätta 1-2 för Tuäby i numerärt överläge. William Falkenhäll kvitterar till 2-2 37:14 men då svarar Frantisek Broz med att göra sitt andra mål 38:45 och gästerna är i ledningen igen – 2-3. Skotten är 11-10.

I tredje perioden rullar tiden på och när knappt halva perioden är spelad så drar hemmalaget på sig en utvisning som man dock reder ut. 56:05 drar hemmalaget på sig en fem-minuters utvisning men det blir inga fler mål även om Almtuna tar i slutminuten ut sin målvakt i ett sista försök att kunna kvittera. Skotten är 13-8 i perioden och totalt 32-31.

- Man vinner inga matcher i utvisningsbåset. Täby var mer påkopplade än vad vi var idag, säger André Kallenberg direkt efter matchen.

Bilden är en arkivbild från förra säsongen.