PRESSRELEASE: Två nya spelare kontrakterade.

4 april 2016 15:00

Almtuna IS kontrakterar två Juniorer, det gäller forwarden Felix Lööv född 1997 och backen Gustav Lindström född 1998.


Felix Lööv kom som 14 åring från Arlanda Wings till Almtuna IS A-pojkverksamhet (U15-U16), där han startade sin utbildning i Almtuna IS. Felix har under den gångna säsongen 2015-2016 noterats för 29 matcher i A-laget, Hockeyallsvenskan. Samt 24 matcher i J20 laget där han noterade för 44 poäng. Felix har genomgått sin Elitishockeygymnasieutbildning i Uppsala, Celsiusskolan och Almtuna IS, nu har Felix signerat ett ettårsavtal med Almtuna IS över säsongen 2016-2017.

Sportchef Tobias Pehrsson uttrycker om Felix:
”Felix har profilerat sitt spel på ett tydligt sätt, med en kraftfull spelstil och stark fysik, vilket gör Felix stark i närkampsspelet. Defensiven håller hög nivå med bra positioneringar och ett strategiskt kunnande. Utvecklingspotentialen ligger i att utveckla vissa utvalda delar i den fysiska statusen samt i spelet med puck, något vi värdesätter i de individuella spelaranalyserna – utvecklingspotentialen.”

Gustav Lindström startade den gångna säsongen i J18 laget där han noterades för 5 poäng på endast 4 spelade matcher, innan en handskada tvingade Gustav till ett längre speluppehåll. När Gustav kom tillbaka spelade han med J18 laget i J18 Allsvenskan, en serie där de bästa J18 lagen i Sverige spelar, där han noterades för 18 poäng på 16 spelade matcher. Gustav avslutade säsongen med spel i såväl J18 som J20. Gustav har under de senaste två säsongerna utbildats och utvecklats i Almtuna IS Juniorelitlag. Gustav har signerat ett tvåårsavtal över säsongerna 2016-17 och 2017-18.

Sportchef Tobias Pehrsson uttrycker om Gustav:
”Gustav är intressant ur det perspektivet att han inte gått Elitishockeygymnasiet, men trots det tränat och utvecklat sitt spel under två års tid i Almtuna IS Elitjuniorlag. Gustav har en stark drivkraft, är seriös till sin ishockey och utvecklat en stor skicklighet med puck och jag bedömer att Gustav har en stor potential. En offensiv right back, som har sin tydliga spetskvaliteé i spelet med puck. En spelskicklig och smart spelare med bra speluppfattning och spelförståelse. ” Vi i Almtuna IS är väldigt glada och tacksamma att presentera dessa två nyheter och kontraktssigneringar!

TOBIAS PEHRSSON Sportchef
Almtuna IS