Andreas Frisk till Almtuna
Publicerad: 2020-02-06
Herr
Backen Andreas Frisk tas in från Mörrum i Div. 1. Andreas har skrivit på för den resterande delen av säsongen och ansluter till laget omgående.

Backen Andreas Frisk 36 år 185 cm 84 kg och vänsterskytt med AIK som moderklubb är klar för spel i Almtuna resterande del av säsongen. Andreas har förutom AIK även representerat Vålerenga, Comet Halden, Örebro, Västerås, Briancon, Västervik och nu senast Mörrum. Han har dessutom representerat Sverige på U16-, U17-, U18-, U19- och U20-nivå. På hans CV finns ett TV-Pucksguld, U18-VM deltagande och ett guld från Norska ligan.

Den här säsongen har Andreas Frisk spelat Div. 1 hockey med Mörrum och har på 32 matcher stått för 22 (5-17) poäng. Säsongen innan i Västervik och HockeyAllsvenskan tog slut efter 11 matcher då han fick ryggproblem som dock är åtgärdade nu. I Andreas Frisk får vi in en tvåvägs-back med rutin från så väl SHL som HockeyAllsvenskan som tidigare även visat att han kan producera poäng på HockeyAllsvensk nivå. Andreas kommer att spela med nummer 2 på sin tröja.

- Det ska bli kul att få spela i HockeyAllsvenskan igen. Jag är glad att jag har fått den här chansen och hoppas att jag ska kunna bidra direkt för att stärka laget, säger Andreas Frisk.

Webbredaktionen Peter Tjern