Tre juniorer kontrakteras

23 april 2021 16:12
Herr

De har alla redan testat på spel i A-laget i några matcher. Nu har Lucas Thorstensson, Oliver Pentler och Didrik Lif fått kontrakt med A-laget.


Backen Lucas Thorstensson 18 år back och vänsterskytt med Almtuna som moderklubb fanns med i A-lagets trupp vid totalt 7 matcher den gångna säsongen och han noterades för en assist i grundserien. Lucas har förutom spel i Almtunas juniorverksamhet även representerat Roslagen Hockey J18 samt Norrtälje IK.

_-Sjukt kul att få förtroende. Jag kommer göra allt för att ta den här chansen. Fick testa på lite förra året och det kändes riktigt bra så jag är sjukt tacksam för den här chansen, _säger Lucas Thorstensson.

-Lucas Thorstensson är en väldigt spännande spelare med stor utvecklingspotential. Han har haft en väldigt fin utveckling sedan han skolades om från forward till back. En kreativ spelare som kan avgöra matcher med sin individuella skicklighet, säger Björn Danielsson.

-Lucas Thorstensson är en offensivt skicklig back som ser isen väldigt bra. Han är vädligt följsam i sitt spel och vågar göra det lilla extra. En spelare som kan gå väldigt långt, säger Tony Mårtensson.

Forwarden Oliver Pentler 18 år och högerskytt med talangfabriken Östervåla som moderklubb fick spela i A-laget vid fyra tillfällen den gångna säsongen. Oliver har förutom Östervåla tillhört Almtunas ungdoms-/juniorverksamhet.

_-Jag är såklart väldigt tacksam över att jag har fått denna möjlighet. Jag ser detta som en bra chans att utvecklas både på och utanför isen. Det ska bli riktigt kul att tävla om en plats i laget nästa säsong, _säger Oliver Pentler.

-Oliver Pentler är en storvuxen forward som har utvecklats väldigt bra i Almtunas juniorlag. Han har ett väldigt bra skott och är en ledare på isen, med sin räckvidd kombinerat med bra teknik ska det bli kul att följa Olivers utveckling, säger Björn Danielsson.

-Oliver Pentler är stark på puck och har ett väldigt bra skott. Han kan användas både som vinge och center då han är väldigt smart på isen, säger Tony Mårtensson

Forwarden Didrik Lif18 år och vänsterskytt med Almtuna som moderklubb fick spela några byten i fyra A-lagsmatcher den gångna säsongen. Didrik har tillhört Almtuna under hela sin hockeykarriär hittills.

-Jag är jätte tacksam över att jag har fått denna möjlighet och jag ser fram emot nästa säsong väldigt mycket. Jag ser detta som en stor utmaning och en möjlighet att fortsätta utvecklas som spelare i en grym miljö, säger Didrik Lif.

-Didrik Lif är en väldigt spännande spelare som är en extremt fin skridskoåkare. Han kan skapa mycket ytor med sin speed och skicklighet att vrida och vända på små ytor. Det ska bli väldigt spännande att följa Didriks utveckling kommande säsong, säger Björn Danielsson.

-Didrik Lif är en irrationell spelare med otrolig skridskoåkning. Han komer att göra det väldigt tufft för motståndarbackarna med sin speed, säger Tony Mårtensson.

Gemensamt för alla tre är att dom fick chansen med mycket speltid i den sista seriematchen mot Väsby där flertalet unga spelare släpptes fram för att få testa på seniorhockey. Alla tre har signerat ett kontrakt på 1 år.