Förlust uppe i Örnsköldsvik
Publicerad: 2022-09-28
Vi hänger med bra i matchen och gör tre powerplay mål. Men i tredje perioden så kan MoDo gå ifrån och vinner med 6-3 till slut.

Första perioden

Det är ganska bra fart på båda lagen inledningsvis och spelet rullar på med få avblåsningar och utan de där jätteheta lägena. Fram till powerbreak så noterar vi ett bra skottläge för Harlestam i slotten men han skjuter över och senare en lurig styrning av gästerna.

MoDo drar på sig en utvisning efter 10:15 men man kan reda underläget ganska enkelt. Hemmalaget kan sedan göra 1-0 efter 12:53 genom Karlsson. Han får skottläget från högersidan som kommer efter slarv av Almtuna. Kandergård har strax efter ett bra läge nära målet men hemmalagets Nygren är med på noterna.Karlström har också han ett bra läge en stund senare men inget mål där heller.

MoDo och Södergran sticker emellan med ett skott som Håkanson tar enkelet och sedan är Klint framme med ett avslut som Nygren avvärjer med stöten. Almtuna har en bra period härinnan hemmalaget kan sticka upp och skapa ett par lägen där en puck tar i målramen och nu är det dom som skapar i anfallszon ett tag. Lagen har sedan 1-0 med sig in i pausvilan och skotten är 3-3.

Andra perioden:

Almtuna drar på sig en tidig utvisning 20:20 i andra perioden men Håkanson och hans lagkamrater håller rent bakåt i underläget. MoDo drar sedan på sig sin andra utvisning 24:01 och då kommer första målet i seriespelet för Almtuna. Det är Harlestam som kan nypa dit pucken från högersidans tekningscirkel 24:32.

Ny utvisning för Almtuna 25:23 och Dickinson kan slå in en retur framför målet till 2-1 efter 26:56 i överläget.Almtuna svarar bra på det målet och har en riktigt bra period med flera riktigt fina chanser men Nygren i hemmamålet är med på noterna.

MoDo drar på sig en utvisning 28:26 och då kan Hertzberg styra in ett skott från blå av karlström till 2-2 28:26. Rättvist sett till spelet efter hemmalagets ledningsmål. Almtuna drar på sig en utvisning 32:31 men Håkanson och Almtuna reder ut stormen. Hemmalaget har momentum efter utvisningen och skapar lägen där Håkansson får kliva fram. Almtuna sticker emellan med ett fint läge under tiden.

Men 3-2 kan Pettersson göra efter en egen dribblingsräd efter 38:10. Hemmalaget har även ett bra läge för ytterligare ett mål men lagen har 3-2 med sig in i periodvila.MoDo drar på sig en utvisning med 16 sekunder kvar av perioden och Almtuna får inleda tredje perioden med en man mer. Skotten är 14-6.

Tredje perioden

Hemmalaget reder t underläget i inledningen av perioden och sedan kan Bernhardt göra 4-2 42:26 med ett skott från vänstra tekningscirkeln. Brandhammar har sedan ett bra läge genom Brandhammar innan Modo drar på sig en utvisning 43:33 och Golovkovs prickar då in 4-3 efter 43:44. Han vandrar in i vänstra tekningscirkeln och sätter säkert pucken i mål.

Spelet går sedan fram och tillbaka där lagen har sina lägen. Det blir Modo som gör nästa mål när Pettersson efter fint spel av hemmalaget kan styra in pucken från nära håll för 5-3 48:59. Med 51:28 spelat drar Almtuna på sig en utvisning men man reder ut det hela där. Gästerna måste gå framåt för att krypa närmare i målprotokollet sedan och man ger det ett försök. Men då kan Woods sätta 6-3 55:16. Det är ett skott utifrån på vänstersidan efter vunnen tekning som smiter in. 56:18 drar gästerna på sig en utvisning som man dock håller tätt bakåt i. Matchen slutar sedan 6-3 till hemmalaget och skotten är 14-5 i perioden och 31-14 totalt.

- Jag tycker att i första perioden gör vi det bra. Vi följer vår matchplan och vi håller dom utanför och dom kommer egentligen inte till någonting.Vi har några bra lägen där också att ta ledningen på men dom får göra 1-0 ändå. I andra perioden så gör vi det riktigt bra i 10-12 minuter. Sedan svänger matchen fram och tillbaka och dom är lite starkare den här kvällen, säger Jimmy Anderström direkt efter matchen.

Finns det något du vill lyfta fram från matchen ikväll?
_- Det uppenbara är powerplay, vi har inte gjort mål i powerplay på länge och ikväll så gör vi tre mål där. Det är skönt att powerplayspelet kommer igång. Jag tycker att vi gör mycket bra saker överlag men ändå så står det 6-3 på tavlan efter matchen. Det är något vi får fundera på men powerplay är det som ag vill lyfta fram idag. Nu handlar det om att analysera det här och sätta en bra plan till på fredag när vi spelar hemmapremiär. Det ser vi fram emot.

Highlights (publiceras 2022-09-29 07:00) {!A}