J20: Ny seger på Gotland
Publicerad: 2019-10-06
Våra J20-killar tog idag en ny seger på Gotland mot Visby/Roma. Slutsiffrorna skrevs denna gång till 2-6 i Almtunas favör.

I den första perioden reder Visby/Roma ut ett numerärt underläge men minuten senare kommer 0-1 ändå genom Oscar Sarhus – då står klockan på 12:18. Almtuna drar sedan på sig två utvisningar som man reder ut och när man istället får en ny chans i powerplay så kan Hannes Asp 18:05 göra 0-2 vilket man har med sig in i pausvilan. Skotten är 7-20.

Hannes Asp gör även 0-3 20:21 och man har ett bra grepp om matchen tidigt. Visby/Roma kan dock replikera genom Gustav Andersson som sätter 1-3 24:41. Visby får en ny chans i powerplay men Almtuna och Oliver Håkansson i målet håller tätt. När Almtuna sedan får chansen med en man mer så kan Carl Aronsson sätta 1-4 efter 32:54. Nytt numerärt överläge för gästerna och då är det Ludwig Vesterlund som sätter 1-5 efter 34:23. Skotten är 11-17.

I tredje perioden kan Emrik Söderström reducera till 2-5 för Visby/Roma efter 46:01. I slutet så får Visby/Roma en utvisning och då kan Almtuna fastställa slutresultatet efter 59:55 till 2-6. Skotten är 5-22 och totalt 23-59.

Matchfakta

-Det är en mycket bättre prestation av oss idag. Vi spelar noggrant och tar många bra beslut matchen igenom. Segern är rättvis och grabbarna kan ladda om för en ny batalj mot Tyresö i morgon måndag, säger Sehan Cicek.

En lyckad helg på Gotland med 6 inspelade poäng och förstärkt målskillnad är därmed avslutad och siktet är inställt på morgondagens match hemma mot Tyresö/Hanviken.