Elina Ingemarsson förlänger

15 maj 2021 10:45
Dam

Hon anslöt till förra säsongen från SHK HC förra säsongen och nu är det klart att Elina Ingemarsson förlängt sitt kontrakt med oss i Almtuna över nästa säsong också.


Forwarden Elina Ingemarsson 17 år och vänsterskytt med Östhammars SK som moderklubb har förlängt sitt kontrakt med Almtunas Damlag över den kommande säsongen. Elina kom från Skärplinge/Hållnäs HC (SHK HC) till den gångna säsongen och hann med att stå för 2 (2-0) poäng på 4 matcher hos oss innan säsongen avbröts på grund av Covid-19. Elina Ingemarsson har även representerat Uppland i TV-Pucken två säsonger i rad och var förra säsongen lagkapten för laget.

-Vi tror hon kommer ligga i toppen av den interna skytteligan kommande säsong och kommer att bidra till att öka målproduktionen för laget. Hon kommer att göra avtryck i Div.1 Östra nästa säsong, säger tränare Aleksandrs Semjonovs.

Vi ställde några snabba frågor till Elina:

Det är en ny tränare (han kom förra säsongen som blev avbruten vad gäller seriespel). Vad tycker du om honom?
-Jag tycker det funkar bra. Han är noggrann med alla detaljer och går igenom med spelarna vad man bör förbättra.

Vad tycker du om laget? Hur tycker du nivån är på laget?
-Det är en bra, hög och jämn nivå. Alla spelar bra oavsett vem man hamnar med i kedjan.

Hur upplever du stämningen i laget?
-Det är jättehärligt att vara på träningarna. Det är roligt och alla skrattar och så.

Hur tror du det kommer att gå för laget nästa säsong? Det blev ju bara fyra matcher förra säsongen på grund av covid-19 men vi mötte ju topplagen Södertälje och Haninge.
-Det kan gå bra. Vi såg ju förra säsongen att vi kan matcha dom och i år tror jag att vi kommer att bli ännu bättre.

Vad tycker du om att det har kommit in en Kanadensisk målvakt och det ryktas dessutom om fler Nord Amerikaner som är på väg in?
-Det är ju bara roligt. Målvakten Jill har jag bara hört gott om så jag ser fram emot att dom kommer. Det kan nog bli bra förstärkningar till vårt lag.

Vad tror du och hur ser du på din egen utveckling kommande säsong?
-Jag hoppas på att kunna vara en spelare som bidrar med mycket poäng och hjälper dom andra som en hårt jobbande forward.