Lägesrapport
Publicerad: 2021-08-17
Herr
Målvakt som tillhör Visby/Roma tränar med Almtuna en tid framöver. Samtidigt har forwarden som tränade med Almtuna nu lämnat.

Forwarden Pontus Wernerson Libäck som tränat och visat upp sig under en vecka har nu tackat för sig och lämnat laget.

- Pontus gjorde en bra träningsvecka och gjorde ett gott intryck på oss. Det var kul att han kom ner för att träna med oss så att vi fick se honom och han gjorde bra ifrån sig. Men utespelarna i laget är satt från start. Han kommer inte ingå i vår trupp nu men om vi skulle känna ett behov att att ta in någon längre fram så har vi bra koll på vem han är, säger Björn Danielsson.

Stort tack till Pontus Wernerson Libäck för att du varit med oss den gångna veckan.

Från och med idag onsdag och 10 dagar framåt så kommer Visby/Romas målvakt Anton Malmborg 22 år att träna med Almtuna.

Anton Malmborg har Lunds Giants som moderklubb och har förutom moderklubben även representerat Pantern (Hockeyettan), Malmö J20, Halmstad (Hockeyettan) och Visby/Roma (Hockeyettan). Dessutom har han varit backup hos Malmö (SHL), Pantern (Hockeyallsvenskan) och Vita Hästen (Hockeyallsvenskan) även om det inte blev några matcher på den nivån då.

- Anton tillhör Visby/Roma, det är viktigt att poängtera att han är deras målvakt. Men han kommer nu under 10 dagar att vara med oss och träna. Det är en bra chans för oss att få se honom på nära håll för framtiden. En passande lösning då Oliver Håkansson ansluter till Hudiksvall samtidigt, säger Björn Danielsson.

Det är inget mer beslutat än att Anton Malmborg skall träna med oss dessa 10 dagar och han tillhör alltså Visby/Roma den kommande säsongen.

Malmborg gjorde det riktigt bra i Halmstad och Hockeyettan säsongen 19/20 - och bidrog i allra högsta grad till deras fina säsong - vilket gjorde att han blev hett eftertraktad av konkurrenterna i Hockeyettan. Visby/Roma lockade till sig honom och där fortsatte Anton i bästa stil med 92,4% 2,38 GAA och i slutspelet hela 94,2% 1,80 GAA den gångna säsongen.

Webbredaktionen Peter Tjern