Hemma
Västerås
VIK
Borta
Almtuna
AIS

En jobbig förlust

23 november 2018 23:15
Herr

Det var en jämn match i Västerås ikväll. Västerås var aningen bättre i de två första perioderna men i inledningen av tredje så var det Almtunas match när hemmalaget gör två snabba mål på sina två första skott i perioden och vinner med 4-2.


I den första perioden var det till en början tillknäppt ute på isenMen efter 05:04 kom 1-0 till Västerås genom Wikman. Det är en snabb omställning där Benker stannar upp och passar pucken bakåt till Wikman som skjuter in pucken i ett ögonblick när Fröberg är skymd. Almtuna replikerar dock efter 07:43 genom Forsberg. Liljendahl spelar upp pucken till Forsberg på offensiva blå - en försvarare är på pucken men lyckas inte bryta passningen. Forsberg kommer fri Med Dahlbom och gör inget misstag. Västerås har efter massivt tryck i numerärt överläge en puck inne med minuten kvar men det döms bort efter videogranskning då en hemmaspelare står i målgården över Fröberg och med ett ben mellan Fröbergs ben. Skotten är 13-6.

I andra perioden har Almtuna bland annat ett friläge för Forsberg och även Liljendahl är ren med Dahlbom men inget mål faller. Då kommer - lite från ingenstans känns det som - 2-1 för Västerås
genom Bergman som skjuter ett skott från vänster högt bakom Fröberg. Då har det gått 31:39. Några fler mål kommer inte och skotten är 10-11.

I den tredje perioden kommer Almtuna ut och bara kör. Det ger snabbt resultat då Liljendahl kan kvittera till 2-2 efter 42:13. Almtuna trycker på mot Dahlbom och så kan Liljendahl efter att Hage snappat upp en retur och passat pucken till Liljendahl som skjuter in pucken från nära håll. Almtuna fortsätter att trumma på och får också ett numerärt överläge som Västerås dock reder ut. Men helt klart har Almtuna läge för ledning i matchen. Men då kommer 3-2 46:23 genom Lindelöf som efter ett droppass kan skjuta in pucken via stolpen på Fröbergs klubbhandssida. Det är Västerås först skott på mål i perioden och på deras andra skott kommer även 4-2 genom Östman 48:05. Det är ett fint handledsskott från vänster tekningscirkel som sitter i bortre krysset. Almtuna försöker komma ikapp men Västerås håller undan och vinner matchen. Skotten är 9-18 i perioden och 32-35 totalt.

Båda lagens målvakter står för flera mycket fina räddningar i denna jämna match som Almtuna med lite medflyt lika väl hade kunnat vinna.

-En jämn match över 60 minuter - vi har chans att avgöra matchen men sätter inte dit pucken. Dom får nått ströläge och trycker dit den. Små marginaler i en sån här match och Västerås har dom med sig och inte vi, säger Martin Gudmundsson efter matchen.

Highlights