Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Almtuna
AIS

Dam: Serieledande SSK för tuff nöt

1 november 2018 01:00
Dam

Våra damer åkte till Södertälje för att möta serieledarna igår. Det visade sig vara en allt för tuff nöt att knäcka. Hemmalaget vann en komfortabel seger men positivt att tjejerna aldrig slutade kämpa.


De första minuterna är vi med i matchen men så tappar vi snabbt efter Södertäljes första mål. Vi har svårt att hänga med och Södertälje har övertaget resten av perioden som de vinner med 5-0. Vi är inte på tå och åker dåligt med skridskor.

I den andra perioden skjuter vi en aning mer och höjer skridskoåkningen ett snäpp. Det räcker dock inte för att hålla tillbaka Södertälje som fortsätter att producera - även när vi har powerplay. Laget blir långt och vi hjälper inte varandra. Perioden slutar åter igen 5-0 till hemmalaget.

I tredje perioden vaknar vi och lägger till en växel. I powerplay tar vi vara på chanserna och gör två mål. Även vid lika många spelare på isen lyckas vi få hål på målvakten. Det märks också på skottstatistiken att vi håller emot bättre bakåt och är vasare framåt. Det slutar med att vi vinner perioden med 3-2.

Från matchen tar vi med oss comebacken från de tidigare perioderna där vi trots en tuff och stor förlust slutar med flaggan i topp.