Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Södertälje
SSK

Knapp förlust mot serieledarna för damerna

8 november 2018 00:00
Dam

Obesegrade serieledarna Södertälje kom på besökande onsdagen. Det blev betydligt jämnare än vid förra mötet i Södertälje. När matchen var över kunde gästerna vända hem med en uddamåls seger.


I den första perioden tog Almtuna tidigt ledningen i matchens första powerplay. Det är Stina Nohldén som kan sätta dit 1-0 efter 04:22 - sju sekunder in i numerära överläget. Södertälje svarar med en kvittering till 1-1 efter 06:53 genom Matilda Eriksson. hemmalagets Beatrice Johansson ger dock Almtuna ledningen igen efter 07:46.

Efter det lugnar målskyttet ner sig ända fram tills dess att Almtuna får en ny chans i numerärt överläge - men det är inte Almtuna som gör mål. Södertäljes Pandora Nåtby tar chansen när den dyker upp och kvitterar till 2-2 efter 18:00 - i underläget. 19:26 kan gästernas Bim Schalén sätta 2-3. Tungt mål så nära inpå pausvilan. Skotten är 11-18.

-Det är en annan matchbild ikväll än senast mot Södertälje. Den första perioden var jämn med ett böljande spel som ger många mål, säger tränare Tom Holén.

I mittenakten har Almtuna två powerplay och Södertälje ett - men inga mål faller i perioden där skotten är 9-13.

-I den andra perioden gör båda lagen en bra försvarsmässig insats och det blir en stängd period, säger tränare Tom Holén.

Inte heller i den tredje akten kan något av laget göra mål. Det är powerplay för båda lagen i 21 sekunder då två tvillingar kommer i tät följd under första halvan av perioden. Almtuna får sedan powerplay med dryga fem minuter kvar av perioden men Södertälje håller undan och kan vinna med uddamålet. Skotten är 9-8 och totalt 29-39.

Det är alltså ett stort steg framåt ikväll för våra damer jämfört med matchen i Södertälje. Nu var man inte långt ifrån att lugga obesegrade serieledarna Södertälje på poäng.

-Fösta halvan av tredje perioden liknar den första perioden men utan att det kom några mål, säger tränare Tom Holén och fortsätter:
-I den andra halvan av perioden blev det ett mer avvaktande spel men ändå i ett bra tempo.Vi spelade mer och mer i anfallszon de sista fem minuterna. Vi tar ut målvakten den sista minuten men lyckas inte få in en kvittering, tyvärr.