Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Haninge
HAN

Dam: Säker 5-0 seger

12 november 2018 23:55
Dam

Damerna mötte ikväll Haninge hemma och kunde efter matchen kvittera ut en säker 5-0 seger. När knappt halva matchen var spelad så var det fortfarande målläst men sedan kommer ett ryck av våra damer som gör 3 mål på 1:31 - en ledning som man sedan förvaltar väl och utökar inna matchen är över.


Den första perioden är mållös och skotten är 14-7 till våra tjejer som också har powerplay i knappt 3 minuter efter att Haninge dragit på sig två utvisningar och Almtuna en under gästernas andra. Det saknas inte chanser för de båda lagen - bland annat får Paulina Bergrstrand visa att hon är en duktigt målvakt ett par gånger.

I den andra perioden så är det fortsatt mållöst fram tills dess att Stina Noldén kan spräcka målnollan efter 29:00. Hon skjuter in pucken från snäv vinkel via ribban. Det tar sedan bara 1:31 innan det lyser 3-0 på tavlan efter mål av Julia Weckström och Olivia Barragree för Almtuna. Julia ser ut att runda kassen men passar in framför mål och pucken tar på en olycklig Haningespelare och in i mål. Olivia Barragree står framför mål och styr in ett skott från blå. Skotten i perioden är 13-9.

I den tredje perioden reder Almtuna ut ett numerärt underläge och ser ut att bevaka ställningarna på ett bra sätt. 55:47 kan sedan Mathilda Gustafsson definitivt sänka alla ambitioner Haninge kunde ha att komma ikapp då hon kan slå in pucken bakom gästernas Molly Wigerman från slottet Minuten senare så fastställer Katerina Tsantaridou slutresultatet 5-0 då hon från vänstra tekningscirkeln kan sätta pucken bakom gästernas målvakt. I slutminuterna reder Almtuna ut ett numerärt underläge. Skotten är 12-7 och totalt 39-23.

Segern är damernas tredje för säsongen och nu har man i skrivande stund en fjärdeplats i tabellen - dock två respektive en match mer spelad än lagen bakom sig. Man har också häng på SDE2 som ligger trea med två poäng fler än våra tjejer och en match mindre spelad.

Se highlights HÄR

Hör Tom Holén och Beatrice Johansson efter matchen: